23.01.2015

Milla har termin om 1 uke i dag. Hun har blitt ordentlig stor og alt er i rute! Spennende!

VINNER BIM ÅRETS ENGELSKSETTER JAKTRØVE 2016

NR. 3 ÅRETS ENGELSKSETTER JAKTPRØVE 2016

NJCH Kaldalons Saga hadde en knallsesong på jaktprøver i fjor. Sterkt å komme tilbake slik etter langtidsskade. Sterkeste minner fra fjorårets jaktprøvesesong var finaleseirene i Hallingdal og på Rjukan; måten de ble vunnet på kommer jeg til å huske lenge! Saga er en eminent jakt- og jaktprøvehund som årlig er langt flere dager på ordentlig jakt enn på jaktprøver. Hun er en høyfjellsracer og hennes to største styrker er en utrolig sterk motor og at hun er en helt rå fuglebehandler også i godt voksen alder.

 

NYHETER 2016

27.12

Har vært på ultralyd med Milla og det viste at det ligger an til et normalt stort kull. Termin er 30. januar 2017. Interessert i valp - ta kontakt på telefon!

29.11

Da er Rypedalen's Camilla parret med NJCH Femundhunds Prins (NO56213/11). Valper ventes født ca 30 januar 2017. Til dere som allerede står på "valpeliste" ta gjerne kontakt igjen så skal dere få en oppdatering. Andre som også er interessert må gjerne ta kontakt nå.

28.11

Har vært noen dager i Skottland på hjortejakt. Ikke så bra jakt som tidligere, men noen fine jaktopplevelser ble det.

24.10

En flott og minnerik helg i elgskogen. Sondre (12 år), sønn til en jaktkompis, var med på elgjakt. Det ble både lang marsj, fin los og elgfall. "Super-Irja" jaget som bare "ungdommen" og vi fikk en flott dag i skogen som vi kommer til å huske veldig lenge som det første elgfallet Sondre var med på. Har lagt ut noen bilder. Moro!

19.10

Vært noen flotte dager på elgjakt med gode kamerater. Det å jakte med løshund på elg er et av høstens absolutte høydepunkt. I år ble det ultimate høydepunktet å skyte en solid hjortebukk med 12 takker (kronhjort) i stålos for NEG Zusanne av Hatteråsen. Fantastisk moro! Var bra med elg i terrenget, så det ble også noe av det. Bilder er lagt ut i bildegalleriet.

28.09

Har oppdatert med nye bilder fra viltkameraene.

22.09

Høsten er godt i gang og jeg har fått vært mye i skog og fjell. Guiding på rypejakt i Jamtland, egen elg-og skogsfugljakt i Västerbotten og egen rypejakt i Finnmark. Fine turer alt sammen. Takk til alle jegervenner! Hundene er alle i form og vi gleder oss til fortsettelsen i høst.

22.08

Startet sist helg på Kiær prøven. Startet med Kaja og Saga i VK, men både uflaks og udyktighet gjorde at vi ikke gikk videre denne gangen. Michel førte Vena til en fin 2UK fredag. Lørdag gikk jeg selv i UK med Vena og da ble det en flott 1UK til Rypedalen's Venatrix. To starter og to premier lar seg høre. Hun ble den best premierte unghunden på prøven! Vena har til tross for sin unge alder imponert meg mye allerede... Vi gleder oss stort til jakta og fortsettelsen!

21.08

Vært på rypetaksering siden sist. Bedre med fugl i år! Bikkjene virker bra!

03.08

Mange fine viltkamerabilder er lagt ut på bildegalleriet.

25.07

Har oppdatert med noen nye bilder.

27.06

Har oppdatert med nye bilder fra viltkameraene.

09.06

De første bildene av årets elgkalver på viltkameraene er registert. Herlig med nytt liv i skogen! Vært en lang og bra periode med fint vær nå. Det bør ha gjort starten på livet litt enklere både for kyllinger og kalver i skogen.

02.06

Var sist uke noen dager på Lyngen Lodge og Lyngsalpene som ligger nord i Troms. Natur i verdensklasse med topp turer på randoneski og bra fiske. Noen bilder fra turen er i bildegalleriet. Ellers ligger den en film fra det hele på Youtube - Lyngen Lodge 26-29.05.16.

17.05

Gratulerer så mye til Rypedalen's 17.Mai og hennes søsken som fyller 10 år i dag! Mai feiret dagen sin med å være med på en flott skitur i fjellet! Formen er fin og hun gleder seg allerede til jakta i høst! Noen nye bilder er lagt ut i bildegalleri 2016.

26.04

Har hatt 5 helt fantastiske dager på Svalbard med gode venner! Fire langturer med scooter og over 100 mil kjørt på fire dager. Sett masse vakker natur, flott lys, fine linjer, midnattsol, rikt dyre- og fugleliv! Mye snø, is og breer! Høydepunktet var isbjørnbinna med 2 unger. Det ble to turer til Østkysten, samt turer til Barentsburg, Isfjord radio, Pyramiden m.m. Tusen takk til Jørn Fortun som organiserte det hele. Verdensklasse! Se bildegalleriet for fine bilder.

18.04

Sesongens siste jaktprøve for min del sist helg. Startet Saga, Milla og Lux på Hovden prøven. I kvalik ble det litt stang ut med stand utenfor jaktbart hold for Saga, mens Milla var akkurat en plass for langt ned til å gå videre. Rypedalen's Biff fikk en ny fin premie samme dag - 2VK. Gratulerer så mye med premieen og en ny flott sesong! I semifinalen fikk Saga 3VK semi. Fugl i hvert eneste slipp hele dagen og mer enn full premieliste. I finalen hadde hun først fuglearbeid, men ble for lenge borte i slutten av slippet og utgikk. Kjipt, men skal absolutt ikke klage etter den fantastiske vintersesongen det har vært! Været og føret var alldeles strålende og turbo hele helgen!

11.04

Også topp resultater på Geilo prøven sist helg!

Rypedalen's Biff (Mai/Tzarek) til Morten Gilhuus/Kate Haugsvær gikk helt til topps og fikk 1VK Finale søndag! Rypedalen's Runa (Saga/Black) fylte to år i februar og debuterte i voksen klassen med 1AK i aller første forsøk - fører var Hans Simensen! Kullbror "Bulle" til Erik Slommerud gjorde samme prestasjon tidligere i vinter. Gratulerer så mye til dere alle!

Gratulerer også til Michel Van Der Spruyt som fikk 2UK på Rypedalen's Venatrix som er min egen hund. Han førte dermed Vena til sin første premie! Fuglarbeid uten reis og et søk som var i største laget. Gleder meg til høsten med Vena nå!

Selv startet jeg noen hunder i vk og fikk 6VK kval på Saga og 3VK kval/3VK semi på Ohlsmyrens Respect (Lux) til Hans Simensen. Søndag startet jeg Vena i UK uten å lykkes.

03.04

Nok en fantastisk helg på jaktprøve fronten!

Min egen Saga fikk 5VK kval og 1VK Finale m/CK på Rjukan! Fortsatt en helt fantastisk sesong. I tillegg fikk GS Rypedalen's Biff til Morten Gilhuus med Kate Haugsvær som fører 1VK kval og 2VK Finale på den samme prøven! Knallmoro!!!

I Sverige har GS Rypedalen's Saga også startet på jaktprøve og fått en ny fin 2ÖKL! Hun er kullsøster til Biff, Kaja og Sisu som også har gjort det bra på prøver i Norge/Finland. Gratulerer til alle!

27.03

Her er kritikken til Saga fra finalen i Hallingdal 14.03: Kompis-Saga: Saga jakter glimrende, konsentrert og med ypperlig terrengdekning. Intens stilfull stand, reiser djervt og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Over kompis. Saga-Silver: Saga fortsetter sitt eminente søk og briljerer med ypperlig terrengdekning. 2 fuglearbeider som tatt ut av læreboka, djerv presis reis på avstand og komplett ro. En hund det er en fornøyelse og gi 1 VK m/Cacit! Jaktlyst 6, Fart 6, Selvst.6, Søksbredde 4, Reviering 4, Samarbeid 4, Presisjon 4-4-4, Reising 6-6-6.

22.03

Knallhelg på Telemark Fuglehundklubb sin jubileumsprøve på Rjukan sist helg! Lykkes ikke i VK med Saga og Camille denne gangen, men fikk 1 VK m/CK og 1 VK m/Cacit i finalen på Ohlsmyrens Respect (Lux) til Hans Simensen! 2 f arb i kvalik og hele 3 f arb med reis i finalen. Ordentlig moro! Og ikke nok med det så startet jeg min egen Kaja i AK på søndag. Det resultererte i en flott 1 AK! Glimrende søk og 2 fuglearbeid. Ordentlig moro det også! Hatt utrolig god flyt på jaktprøver i vinter :-) Har oppdatert sider til Saga og Kaja med jaktprøvekritikker. God påske!

15.03

Saga vant Hallingdalsprøven med Cacit! Vært en knallhelg med Saga som fikk 1VK m/CK i kvalik søndag og 1 VK m/CACIT i finalen mandag! Kjempemoro! Gikk som ei kule og leverte flere fuglearbeider av beste merke. En spennende, hard, flott og forrykende finale i Ynglesdalen hvor hele 11 hunder hadde fuglearbeid. Gratulerer til alle de premierte!

08.03

Hovden 1 prøven. Tungt føre, bra med fugl, lang og hard finale hvor alle 19 også var med til annen runde. Saga tilbake i form! Skadet siden august og nå trent og jaktet med siden jul. Sprek eldre dame, prima søk og et fuglearbeid det luktet svidd av i finalen! Med 2x makker støkk ble det en 5VK Finale på Saga. Vinteren i fjor hadde hun valpekull, men rakk to prøver på slutten og premiering på begge. Camilla var også i finalen til siste slutt, men lykkes ikke med f arb. Gratulerer så mye til suveren vinner med 3 f arb av Berkjestølens Yara til Jan Telhaug J Gratulerer også til de andre premierte J

Venatrix debuterte i uk med en enorm motor og jaktlyst på det krevende føret! Ingen premie, men den kommer!

27.02

Gratulerer til Rypedalen's Camilla og hennes søsken. 4 år i dag - tiden går fort!

22.02

Gratulerer så mye til Rypedalen's "Bulle" til Erik Slommerud som fikk 1AK på Senjaprøven sist helg! "Bulle" er etter Saga/Black og fylte 2 år tidligere i februar. Det var hans første start i voksenklassen og nå er han allerede klar for Vinnerklasse. Moro!

22.02

Sist helg arrangerte Kennel Rypedalen's og Kennel Setpoint (Hans og Siri Simensen) treff på Bjåen Turisthytte for avkom etter hundene Mai (GS), Saga (ES), Lux (P) og Frøya (IS). Det ble fullt hus med 24 pers og omtrent like mange hunder. Været bar preg av mye snø og vind, men vi fikk til bra med timer i fjellet både lørdag og søndag. Moro å se avkommene i aksjon i fjellet samt å gi råd og veiledning om trening og jakt. Tusen takk til dere alle for en flott helg! Og en stor takk til Bjåen Turisthytte med Sondov og Ingrid i spissen; fantastisk bra på alle måter! Fine leiligheter, flotte terreng og lokal mat i verdensklasse!

20.02

Gratulerer så mye med dagen til Rypedalen's Mini - 11 år i dag! Hun er pensjonist, men fikk være med på litt jakt i høst. Tidligere skader merkes og hun har en roligere hverdag nå. Fortsatt med på noen skiturer og der er innsatsen/viljen som vanlig helt på topp!

15.02

Har vært noen dager på vinterjakt. Delvis tungt føre, mye snø og super trening for bikkjene. Vena 12 mnd imponerer meg veldig på mange måter, spesielt med en utrolig sterk motor med en bra stor dose jaktlyst. Fine stander! Da var det ekstra moro å skyte de første rypene for henne. Double på første forsøk. I tillegg apporterte hun helt av seg selv - apport har vi foreløpig ikke trent noe på. De voksne hundene også i bra slag. Skøyt ryper for de alle. Kondisjonen til Saga begynner også å bli bra nå. Moro med vinterjakt!

01.02

Gratulerer til valpene etter Mai/Torden og Saga/Black som alle fyller 2 år denne uke. Blir moro å se igjen flere av dere i vinter!

29.01

Saga er tilbake i trening igjen! Saga fikk en solid muskelskade i den ene skulderen under rypetaksering i august måned. Hun måtte holdes i ro i måneder og gikk glipp av hele høsten. Spenningen var stor når jeg slapp henne 1 juledag. Det gikk heldigvis bra med skulderen! Kondisjonen var selvsagt ikke god, men den begynner å komme seg litt nå etter flere dager løs i fjellet samt snørekjøring. Veterinær sjekket skulderen hennes denne uka, og det så bra ut! Så da trener vi bare videre på vanlig måte.

20.01

Gratulerer med dagen til Venatrix, Kiisa, Vidda, Minimum og Pinto! Dere er 1 år i dag.

Det er valpene som er etter Saga og Ramses. Utviklingen er veldig bra og det blir moro å følge dere i vinter.

10.01

Gratulerer til Kaja, Sisu, Saga, Biff, Triac og Scott som fyller 5 år i dag. Dette er kullet til Mai og Tzarek som resulterte i NGK's oppdretterpris i 2014. Sisu bor i Finland og Saga i Sverige. Best premiert er Biff til Morten Gilhuus.

NYHETER 2015

29.12

2015 er straks over. Har vært et aktivt år som kort kan oppsummeres med dette ifbm jakt, friluftsliv og hunder: valpekull Saga, ny valp Vena, Mini flyttet og pensjonert, besøk Svalbard, vinterjakt rype, gaupejakt, skiturer, treningsturer, jaktprøver, fine premieringer Saga og Camilla, beverjakt, tiurleik, vårtur i fjellet, topptur, sykkelturer, padleturer, svømmeturer, lerduebanen, riflebanen, viltkameraer, ørretfiske, rypetaksering, Saga langtidsskadet, guiding på rype- og skogsfugljakt, egen rype-, skogsfugl og elgjakt i Sverige, elgjakt i Vestfold, skogsfugljakt hjemme, rådyrjakt Helgelandskysten, hjortejakt Sogn, hjortejakt Skottland, andejakt m.m. I tillegg til flere turer på hytta. Gleder meg til 2016 - noen fine planer er allerede lagt.

Ønsker alle et riktig Godt Nytt År!

29.12

Jegerboka 2016 anbefales! Der kan dere bl a lese om min tur til Canada høsten 2014.

28.12

Noen dager til fjells nå. Superdigg med ski og vinterferie! Saga er i gang igjen! Hun fikk revet av et muskelfeste i skulderen under rypetakseringen i midten av august, og har vært på skadelisten siden da. Først nå har jeg sluppet henne løs og det ser heldigvis ut til å ha leget seg bra igjen nå! Kondisjonen hennes er naturlig nok ikke på topp nå, men den fikser vi nå utover vinteren! Viktigst nå er at skaden heldigvis har leget seg.

15.12

Mens jeg venter på at vinteren skal sette i gang for fullt her hjemme, har det vært litt mer jakt siden sist. Både skogsfugl og andejakt samt en fin tur til Skottland. Skottland har en fantastisk flott natur og en vilt tetthet som ikke kan sammenliknes med her hjemme. Det var hjortejakt i Skottland denne gangen også. Været var ikke det beste, men vi hadde en strålende tur, krevende jakt og mange dyr ble felt. Super tur!

14.12

ES Rypedalen's Runa (Saga/Black) er HD røntget FRI A.

30.11

Vært litt mer jakt siden sist denne gangen også. Kaja gjorde sine saker veldig bra sist helg. Har også hatt Vena på en runde med tamfugltrening for første gang. Det blir moro å trene henne i fjellet nå fremover i vinter. Ellers så er perfekt åte og plass for revejakt i orden. Noen forberedelser gjenstår - og gjerne litt snø på bakken. Blir moro med gluggjakt på rev utover vinteren.

23.11

En ny liten oppdatering. Løpetider er ferdig og har jaktet både skogsfugl, ender og elg siden sist. Fine dager på skogen i strålende vær. Kommet noen cm med snø og bra med kuldegrader nå. Håper på en god gammeldags fin vinter med mye snø snart.

09.11

Gratulerer så mye til ES Rypedalen's Runa (Saga/Black) med fører Hans Simensen som vant klubbmesterskapet UK til Buskerud Jæger- og Fiskerforening sist helg! Sterk duo som er klar for AK til vinteren!

Selv var jeg i elgskogen lørdag. Kjempefine loser og var helt tett innpå flere ganger. Moro å se hvordan bikkja jobber og hvor irritert noen elger kan bli på bikkja. Bare ett dyr igjen på kvota og ingen av de som vi jaget på var skytbare denne gangen. Håper på samme fine loser og arbeid på kommende jaktprøve!

Løpetiden på hele hundeflokken hjemme er ikke over enda. De trimmer hverandre litt selv i hundegården i disse dager. Skal bli bra å komme til skogs med de snart igjen.

03.11

I slutten av forrige uke var jeg sammen med noen gode kompiser på rådyrjakt på Dønna. Det er en øy på Helglandskysten i Nordland som byr på fantastisk natur og et rikt dyre- og fugleliv. Superheldig med været og fikk tatt fine naturbilder, samt bilder av rådyr og elg. Skutt rådyr fikk jeg også gjort. Moro med kortbeinte hunder som drever som jager som bare rakkern. Helt topp tur på alle måter!

26.10

Var en tur på Vestlandet sist helg og jaktet hjort. Været var stort sett vindfullt samt øs pøs regn med snø i høyden. Vannvittig sprek natur langs Sognefjorden! Smygjakt - og lykkes med å smyge meg innpå en liten bukk i ei stupbratt li. Moro!

22.10

Gratulerer så mye til GS Rypedalen's Luna og Bjarnar Fagervik som vant NGK's ToppTreff sør i Trysil tidligere i høst! I tillegg ble GS Rypedalen's Storm til Bjørnar Farberg nr 2 i den samme finalen! Kjempemoro gutta! Dobbeltseier var helt rått! Gratulerer så mye! Gleder meg til å følge dere på jaktprøver til vinteren igjen. Luna og Storm er etter Mai og Torden. Også flere andre søsken i dette kullet som tegner veldig bra. Blir moro å følge dere fremover!

21.10

Gratulerer så mye til ES Rypedalen's "Bulle" til Erik Slommerud som i høst har fått 2x2UK på jaktprøve. I tillegg var han i Derby semifinale hvor han ble rangert som nr 7 og akkurat ikke videre til finalen. "Bulle" er etter Saga/Black. Han rakk også å få med seg 1UK og 2UK i vinter og har høy premieringsprosent på jaktprøve.

20.10

Jaktet elg sist helg. Fine loser både lørdag og søndag! Men søndag ble det også litt dramatikk. Bikkja var etter elg som vi ikke skulle skyte, og på peileren så det veldig ut som at det var stålos nesten 800m inn i naboterrenget. Litt kupert terreng og vi hørte losen så vidt. Tenkte å la hun stå å jage en stund før vi skulle koble henne. Når jeg skal gå innpå losen for å koble henne, er det plutselig noe som ikke stemmer når jeg er helt innpå. Hverken elg eller hund er å se der jeg tror! Kort fortalt finner jeg henne sittende fast i tykk myrjord nede i et hull/grøft og hadde ingen sjanse til å komme seg opp! Bare hodet som var i friluft, resten av bikkja satt fast nede i myrjorda! Fikk henne opp i en fei og gjett om hun var glad! Uten peiler hadde det fort gått veldig dårlig. Heldigvis er hun i fin form igjen nå og alt ok!

13.10

Vært en uke på fin elgjakt med gode kompiser! Upåklagelig vær hver dag og litt bedre med elg enn i fjor. Jakta gikk fint og det meste av kvoten er unnagjort. Fine loser med bikkjene. Har dratt i avtrekkeren med den nye Sauer 404 børsa også. Alltid digg å være på skogen!

24.09

Har vært en uke på jakt i Sverige siden sist. Både rype, skogsfugl og elg. Fine dager til fjells og i skogen. Mye vind og regn, men viktigste er å få vært ute. Fantastisk flotte farger i fjellet nå! Fine jaktdager i rypefjellet med godt resultat. På skogen litt langt mellom hver situasjon, men fine situasjoner og fangst her også. Var også med på elgjakt og det ble felt 3 okser på kort tid. Kaja, Milla og Mai har fått brukt seg mye. Saga holdes fortsatt i ro pga skaden.

08.09

Er hjemme igjen etter et par fine uker til fjells i Sverige som hundefører/guide. Flott periode til fjells med bikkjene og gode venner! Det var ikke all verdens av ryper i år, det ble allikevel noen fine dager. Kaja og Milla har fungert veldig bra. Spesielt imponert av Kaja denne gangen. Råsterk og flink i fugl. Skutt mest fugl for henne. Mai fortsatt også i siget. Felt både ryper og skogsfugl for henne. Mini fikk også være med litt. Vena var kun med på noen treningsturer - vannvittig med energi og jaktlyst! Hun skal trenes godt i fjellet senere i høst og til vinteren. Saga fortsatt dessverre skadet i skulderen. Har vært til ny sjekk hos veterinær - og fortsatt skal hun ikke slippes løs. Håper hun er helt bra igjen i løpet av 1-2 måneder.

24.08

Startet med Milla og Lux (eier Hans) på Kiær prøven sist helg. Det gikk ikke veien denne gangen og ingen premie på oss. Bedre lykke neste gang.

17.08

Rypetaksering unnagjort! Stort sett bra forhold for hundene. Omtrent som i fjor med rype der jeg var. Litt mer stamfugl, men litt færre kyllinger. Endel små kyllinger. Men også store fine kull.

Bikkjene er i form! Men Saga ble dessverre skadet. Fått en muskelskade i den ene skuldren og må holdes i ro noen uker. Kjipt!! De andre heldigvis i fin form og klare for jakt. Milla, Kaja og Mai. Mini skal også få bli med litt på jakt. Vena hadde sin første stand på rype, så det var litt ekstra moro.

02.08

Gjorde i helgen klar noen elgposter til elgjakta senere i høst. Sjekket også viltkameraene. Virker å være litt mer dyr enn på samme tid i fjor. I tillegg til elg er det stadig innom både hjort og rådyr også. Har lagt ut nye bilder i bildegalleriet.

24.07

Fortsatt sommer, men høsten nærmer seg veldig! Vært litt i fjellet og det har ikke vært de beste forhold for rypekyllinger, så det blir spennende å se senere i høst når hunder kan slippes. Frost flere netter i juli har gjort at det har vært lite insekter. Snøen fra i vinter ligger fortsatt flere steder - sannsynligvis blir den ikke borte før ny vinter begynner. Vært mange sykkelturer med bikkjene så de er veldig godt i rute. Noen svømmeturer bak kano har det også blitt. Moro at valpen Vena også svømte som en fisk bak kanoen fra første sekund. Planer for i høst med rypetaksering, guiding, jakt og jaktprøver er lagt!

30.06

Mange nye viltkamera bilder er lagt ut på nettsiden her nå. Alltid moro å sjekke kameraene når de har stått noen uker ute i skogen. Virker å være litt mer elg enn på samme tidspunkt i fjor. Også bilder av elg og hjort samtidig nå.

Ellers har det vært bra med sykkelturer med bikkjene i mange uker nå. De er i rute! Skytebanene både for rifle og hagle besøkes regelmessig. Akkurat nå er det full sommer - men det går raskt mot høst.....

02.06

Da er også Rypedalen's Kaja godkjent avlshund NGK. Hun er fri for PRA og CCA. Hun kommer fra kullet til Mai som fikk NGK oppdretterpris 2014, så det er flere kullsøsken som også har gjort det bra. Det blir ingen flere valpekull i 2015, så interesserte må vente til 2016.

16.05

En fin lang helg til fjells! Først helt aldeles strålende vær og skiføre, før det gikk over til snø og regnvær. Det ble et par fine ski- og toppturer. Mye snø igjen i fjellet. Fikk tatt noen fine bilder. Se bildegalleri 2015.

13.05

Da er Rypedalen's Camilla godkjent avltispe NGK.

1AK jaktprøve, VG utstilling, HD Fri A, PRA fri, CCA Fri, helseattest OK.

27.04

Å ligge ute noen netter på tiur- og orrleik hører alltid med til våren for meg. Lå ute et par netter sist helg og fikk tatt noen bilder. Digg med vår på skogen!

23.04

Rypedalen's Biff er nå godkjent avlshannhund i NGK!

Flott vintersesong hvor han er premiert i VK samtlige helger han har startet. Pr i dag ligger han som nr 2 i VK cupen til NGK. Biff kommer fra kullet til Mai/Tzarek som fikk NGK's oppdretterpris 2014. Søstre i Finland, Sverige og Norge som også er premiert. For mer info kontakt eier eller oppdretter.

20.04

Gratulerer så mye igjen til Rypedalen's Biff med eier Morten Gilhuus! På årets siste prøve fikk de en sterk 2 VK m/CK på Hovden prøven sist helg. Da har Biff denne første vintersesongen i VK fått 4 flotte premier i løpet av 3 vinterprøver. 2VK m/CK, 3 VK semi, 5VK, 6VK finale. Det er sterkt!

Selv var jeg på samme prøven med Saga og Milla, samt at jeg førte pointeren Respect/Lux til Hans Simensen. I kvalikken på fredag ble det en flott 2VK til Saga og en 5 VK til Lux. 7 hunder med tellende f arb når dagen var ferdig. Milla hadde ingen fugl i slippene sine og gikk ikke videre til semifinalen. Allikevel fornøyd med hennes debut i VK. Hun blir sterk til høsten! Lørdag fikk jeg 1VK m/ck Semifinale på Lux. Hele 4 ganger fant han fugl og vant klart semifinalen. Saga var også bra, men ingen fugl i slippene hennes. Fant henne i stand etter at koblingsordre var gitt. Hun gikk videre på søk til finalen. I finalen lykkes vi ikke denne gangen. Saga hadde litt for mye jaktlyst og var for åpen i terrenget der hun fikk slipp. Lux fant fugl langt oppe i ei li, men ble kraftig provosert av makker som kom inn rett foran og han ble dessverre litt for urolig når rypa lettet. Synd med stang ut i finalen, men sum av sumarum en flott helg med sinnsykt fint vær og føre! Gratulerer til de premierte i finalen! Dette var en prøve med uvanlig hard konkurranse med turboføre, snille ryper, dyktige lydige hunder og svært høy premieringsprosent. Vinterprøvene er over for min del i år. Ble ingen premie på den første Hovden prøven, men Rjukan, Geilo og Hovden II ga både ny vk billett og flere vk premier. Gleder meg til å gå med Milla i VK fremover! Kaja var også veldig nære å klare det Milla klarte. Hun skal få flere sjanser neste sesong. Saga imponerte med fine premier i hard konkurranse på begge sine prøvehelger etter nylig å ha hatt valpekull.

13.04

Gratulerer så mye til Rypedalen's Biff/Morten Gilhuus med fører Kate Haugsvær som fikk en flott 3VK Semi på Geiloprøven sist helg! Kjempebra! Biff har nå premiert seg flott på begge prøvene han har deltatt på i vinter. I høst startet han èn gang uten å lykkes. Dvs veldig bra premieringsprosent i VK!

Gratulerer også så mye til Rypedalen's Saga til Christine Johansson i Sverige som fikk flott 2AK både lørdag og søndag på Abisko prøven! Veldig nære første premie igjen, så den kommer plutselig veldig snart. Gratulerer så mye, dere er flinke! Saga er forøvrig kullsøster til Biff, Sisu og min egen Kaja.

Selv var jeg også på Geiloprøven i helgen! Fredag fikk jeg en 3VK på Saga etter ett f arb med reis. Lørdag hadde hun to f arb i semifinalen, men misbrukte sjanser for henne og makker i begge slipp gjorde at hun ikke gikk til finalen. Det var nære. Det var ekstremt mye fugl og sjanser i dette terrenget både fredag og lørdag. Ryper observert mange ganger i flere slipp og bare 4-5 hunder videre hver dag. Bra at hun var med å matchet bra, selv om det bare er få uker siden hun hadde valper. Søndag startet jeg Kaja i AK. Hun fikk en ny 2AK. Denne gangen fikk jeg ingen mulighet til å vise reis, samt at hun var litt åpen i søket i første slipp. Hun gikk kanonbra hele dagen og kjempet på bra. Turboføre, snøstorm og sol - alt på samme dag! Tallkarakterer: 5-5-6-4-5-4. 60 min.

06.04

Strålende påske unnagjort! Første delen gikk med til trening. Milla imponerer meg skikkelig! Hun har det ekstra som skal til. Gleder meg ordentlig til høsten på hennes vegne. Resten av påsken gikk til fine snørekjøringsturer og hytteliv. April i år blir bl a et par jaktprøver, og ikke minst netter ute på tiur- og orrleik!

23.03

Stort grattis til ES Rypedalen's "Bulle" (etter Saga/Black) til Erik Slommerud som fikk en flott 1UK på Filefjell nå i helgen! Flere fuglearbeider og en velfortjent flott premie! Ung hannhund på bare 13,5 mnd som vi helt sikkert kommer til å se mye til fremover også.

Selv var jeg på Rjukanprøven lørdag og fikk en flott 1AK på Rypedalen's Camilla (etter Mai/Brando). Bare hennes fjerde start på jaktprøve og hun ble raskt en VK hund. Gikk supert hele dagen og hadde et fuglearbeid som var fremragende! Stand, lang avanse som går til en ny stilfull stand før hun reiser svært djervt og presist rype! Kjempemoro!! Nå som Mini er pensjonert som prøvehund, pga slitne bein etter skader, så var det flott at Milla ordnet sin billett raskt!

17.03

Stort grattis til GS Rypedalen's Biff til Morten Gilhuus som fikk 5VK kval og 6VK finale på Hemsedalprøven sist helg! Knallbra! Dette var Biff sin andre start i VK - veldig bra Morten&Biff!

To av valpene til Saga ble levert i går, de to siste leveres idag. Den siste skal jeg beholde selv og har fått navnet "Venatrix".

Fikk ikke vært på fjellet sist helg selv, da jeg hadde en jobbtur til Rovaniemi Finland. Fikk lagt inn en fin tur på snøscooter der! Fortsatt ca en halvmeter med snø på skogen her hjemme og ganske bra skiføre. Håper det varer en stund til!

10.03

Stort grattis til ES Rypedalen's "Bulle" til Slommerud som fikk 2UK på Arnøya prøven sist helg! Gratulerer også til Markus som var fører!

Startet Kaja og Milla på Hovden sist. Ingen premie. Håper på mer ryper og bedre vær på neste prøve.

Valpene er det bra med! 7 uker i dag! Levering nærmer seg veldig. Venatrix, Vena til daglig, blir min nye hund! Skal oppdatere med nye bilder i løpet av uken.

01.03

Valpene har vært ute i hundegården for første gang. Det var stas! Bra med alle! De får ny tur ut straks været blir bedre igjen.

23.02

Har vært en langhelg til fjells i Sverige og jaktet ryper sammen med Morten. Knallfin hundetrening før vi skal på jaktprøver senere i vinter. Milla og Kaja fikk ordentlig bra trening og jeg er veldig bra fornøyd med dem! Mai var også med og gjorde sine saker veldig bra den dagen hun var med ut. Ok vær og et skikkelig turboføre med snø hard som betong. Moro! Jeg synes tur på vinterjakt er en av årets ordentlig fine høydepunkt! Vi felte ryper for alle bikkjene og det ble et par fine knipper med ryper. Hadde vi hatt litt nysnø på toppen hadde nok rypene trykket litt bedre, men vi var veldig fornøyd med turen og utbyttet uansett.

Mini var hjemme denne gangen. Hun er nå mer eller mindre blitt pensjonist og blir bare med på noen småturer. Hun fylte 10 år sist uke og begge de alvorlige skadene hun har hatt i skulder og albue tidligere merkes nå. Men hun er glad og fornøyd og er med på litt snørekjøring av og til. Til høsten skal det også bli noen småturer på henne, men ikke så mye som vanlig dessverre.

Valpene til Saga er i fin form! Fyller 5 uker i morgen og nå er det bra liv med mye lek og moro. Legger ut nye bilder av dem i løpet av et par dager.

15.02

Nye valpebilder lagt ut i dag. Vært en liten tur til fjells for å trene Kaja og Milla. Fin trening!

10.02

Valpene vokser fint og er 3 uker i dag. Nye bilder er lagt ut.

02.02

Hadde en veldig fin helg på Svalbard nå sist helg! Ordentlig kaldt og klart vintervær. Mørketid, men et fantastisk flott lys og storslagen natur. Tok noen bilder på scooterturen, men lys og kulde gjorde sitt til at det ikke ble så veldig mange bilder denne gangen.

Bra med alle valpene. De er to uker i morgen. Har åpnet øynene nå. Noen nye bilder er lagt ut på bildegalleriet.

26.01

Nye valpebilder er lagt ut i dag. Den minste tispa gikk dessverre bort. Alle de andre 5 er i veldig godt hold og har doblet vekten sin på under èn uke. Bra med Saga også. Skal beholde en tispevalp selv og de andre valpene er solgt.

22.01

Rypedalen Kennel har fått årets oppdretterpris 2014 i Norsk Gordonsetterklubb!

Kjempemoro! Det er en pris som henger veldig høyt og som jeg verdsetter ordentlig. Det er kullet i 2011 med Mai og Tzarek som er tildelt denne prisen. Et valpekull på 6 valper hvor 4 av dem er premiert slik at oppdretterprisen er mottatt. Kriteriene ble oppfylt rett etter at avkommene var blitt 3 år. Verdt å merke seg er at ingen av dem har flere enn 9 starter på jaktprøve og to av dem fikk en rask 1AK. Gratulerer og et stort takk spesielt til Biff (Lier), Sisu (Finland), Saga (Sverige) og Kaja (Lier) som gjør at denne gjeve prisen gikk til Rypedalen Kennel.

22.01

Saga fikk 6 valper tirsdag kveld. 4 tisper og 2 hanner. Fødselen gikk veldig fint og unna på rekordtid. En tispe er endel mindre enn de andre. De andre veier omtrent det samme. Alt bra med Saga. De første bildene er også lagt ut nå.

18.01

Ingen valper født foreløpig! Men det nærmer seg veldig! Saga er stor og rund og har vel planlagt å ruge litt til på dem før de skal ut. Blir spennende! Oppdatering kommer straks de er født.

14.01

Gratulerer til NJCH Slottvidda's Ramses til Håvard Dekkerhus som for annet år på rad har blitt kåret til årets engelsksetter i Norge! Veldig sterk prestasjon!

Ramses er far til valpene som Saga venter om noen dager. Alt bra med Saga! Spennende å se hvor mange valper det blir.

11.01

Bare en drøy uke igjen til termin for Saga. Hun er bra stor og i fin form. Blir spennende! Legger ut info straks valpene er født.

Var på fjellet i helgen og trente Kaja og Milla. Endel vær, men fikk gjort unna bra trening allikevel. Hjemme har det også endelig kommet snø nå. Håper det kommer mer og at det blir en ordentlig vinter her også.

02.01

Godt Nytt År!

Da var 2014 unnagjort. Det startet med valper for Mai og Saga på nyåret. Fine tilbakemeldinger fra alle valpekjøpere. Var også på to vinterprøver. Kaja ble premiert på den første og Mini på den siste. Flere supre netter på tiur- og orrleik i slutten av april. En sommer som var i varmeste laget for meg, men ok. Høsten var ordentlig travel sist år. To jaktprøver ble lagt inn. Saga premierte seg på den første og Mini kom til Sølvhundfinalen på den siste. Ellers var det veldig mye jakt! Først jakt/guiding på rype og skogsfugl i Sverige, deretter fantastisk tur til Canada hvor jeg skøyt stor moose og caribou. Så litt mer rypejakt før elgjakta startet her hjemme. Flotte dager og bra fangst. Deretter gikk det i skogfugljakt med gammel tiur for Kaja som et høydepunkt. Hjortejakt på Vestlandet hvor jeg skøyt stor kronhjort var også et flott høydepunkt i høst. Rakk også en liten tur til Skottland på hjortejakt i desember. M a o en travel og minnerik høst! Ordentlig moro!

Har vært halvannen uke på fjellet nå. Mye vær, både -30 og +5. Vind! Ikke det beste føret for bikkjene enda, men Milla og Kaja har fått fin trening. Milla også ordentlig flink i fugl nå. Begge skal startes på jaktprøve senere i vinter.

Saga sin mage vokser for hver dag. Snaut 3 uker til termin. Gleder meg ordentlig til å beholde en valp dette kullet!

NYHETER 2014

23.12

Ønsker alle venner og kjente en Riktig God Jul og et Godt Nytt År (Jaktår!)!

22.12

Kommet litt snø og har vært på skogen med Kaja og Milla siden sist. Milla fortsatt ung og ikke den mest rutinerte på skogen foreløpig, men øvelse gjør mester. Kaja er blitt en solid og rutinert skogsfuglhund. Flott søk og fine fuglearbeider. Ordentlig moro å jakte med henne på skogen.

Var også på andejakt i går kveld. Tidenes jakt på kveldstrekket! Fantastisk moro, rekordfangst og herlig kveld!

Magen til Saga vokser bra nå! 4 uker til termin - det går fort! Er du interessert i valp, ta kontakt for en hundeprat.

17.12

Har vært på ultralyd med Saga og det ser ut til å bli et fint valpekull! Gjennomsnittlig stort eller større. Vanskelig å si eksakt. Hun har begynt å legge på seg og alt ser bra ut. Så da er det bare å telle ned noen uker til.

Også vært litt jakt siden sist. Skogsfugl og and. Vanskelig forhold på skogen, men fine turer. Andejakta slo bra til. God mat!

09.12

Har vært på en liten tur til Skottland siden sist. Hjortejakt i det skotske høylandet er absolutt å anbefale! Masse hjort, men svært sky å jakte på. Kan sammenliknes med villreinjakt. Ble endel krabbing for å komme på skuddhold. Helt klart lengre skuddhold enn hva man er vant til her hjemme. Det gikk fint! Skøyt 8 hjort og hadde et flott opphold på en lokal fin gammel lodge.

26.11

Saga er paret med NJCH Slottvidda's I M Ramses! Valper ventes født 19 januar 2015.

Hundegjengen er ganske bra samkjørt på løpetid nå. 4 med løpetid samtidig! Men bare Saga som pares denne gangen. Hun har vært på besøk i Bodø hos Ramses til Håvard Dekkerhus. Er du/dere interessert i valp - så ta kontakt! Mer info ligger ute på valpesiden.

25.11

Var på en knallbra hjortejakt på Vestlandet sist helg! Lykkes med å overliste en fin storbukk! Ordentlig krevende jakt. Skøyt bukken oppe i fjellet så det ble noen timer med bæring. Fantastisk natur og minnerik opplevelse.

05.11

Hva har skjedd siden sist? Jo, både jaktet litt mer elg og skogsfugl. Elgjakta har gått fint og er ferdig nå. Har også jaktet skogsfugl med en god kameratgjeng et par dager. Med var også to gode jaktkompiser fra Finnmark. Vanskelig forhold for skogsfugljakt. Mange situasjoner hvor både orre og storfugl tok til vingene på langt hold. Men Kaja er en eminent skogsfugljeger og hun hadde mange fine stander. Til slutt lykkes jeg å komme på skuddhold av en godt voksen tiur. Da hadde den ikke en sjans! Moro å felle voksen tiur i stand for bikkja i november måned. Skikkelig flott dag på skogen med Kaja!

21.10

Var elgjakt sist helg også. Kom ca 40 cm snø!! Det er for tidlig! Men det meste har heldigvis smeltet etter et par dager med regnvær igjen. Jaktet lavest i terrenget og hadde noen fine loser. Skøyt ei kvige.

13.10

Tilbake igjen etter en uke på elgjakt! Tildels svært vått med mye kraftig regnvær. Allikevel herlig uke på skogen med kameratgjengen. Alltid veldig moro å også jakte med elghunder. Veldig gode hunder, fine loser og flotte opplevelser. Har også dratt i avtrekkeren denne gangen - men all elg skal ikke føle seg helt trygg foreløpig. Det gjenstår noen dyr på kvoten, så de skal vi jakte på snart igjen.

29.09

Startet Mini og Saga på Sølvhundprøven på Kongsvold sist helg. En helg med mye vind i fjellet! Saga kom ut for ryper som ikke var spesielt samarbeidsvillige og det ble noen sjanser på fugl som gjorde at hun ikke gikk videre fredag. Mini begynner å bli gammel dame og jeg hadde bestemt meg for at dette skulle bli hennes aller siste jaktprøve. Hun fyller 10 år på nyåret, og har de siste årene slitt mye med skader. Men på jakt og guiding i høst har hun vært i bra form og gjort sine saker veldig bra. Nå på Kongsvold gikk hun også veldig bra og i kvalikken ble hun nr 4 på søk bak de to premierte. I semifinalen var hun enda mer på hugget og var nest beste søker - dermed finaleplass søndag. Søndag var hun "mør i de gamle beina" og lykkes ikke. Synd, da jeg vet hun er 100% i orden i fugl - også når det felles rype. Hun er jaktet mye med i alle år! Men jeg er fornøyd med innsatsen hennes - heretter blir det kun jakt med henne! Veldig få premier på Kongsvold nå i helgen. 8 kvalik partier, 3 semifinaler og 1 finale ga bare 10 premier totalt. Vær og vind må ta noe av skylden for dette. Gratulerer til de premierte.

Heldigvis fortsatt mye igjen av høsten! Snart elgjakt!

23.09

Da er tiden inne for en oppdatering etter noen uker på jakt. Ferien startet med jaktprøve på Kiær for Mini og Saga. Kaja var sykmeldt og Milla sto langt ned på venteliste. Saga gjorde sine saker bra i kvaliken og fikk en fortjent 5 VK. Ble også slått i fugl. Men hun hadde i hvertfall dagens fineste fuglearbeid med en reis som var mer enn djerv. Strøkent! I semifinalen lykkes vi ikke denne gangen.

Deretter var det halvannen uke i Sverige med hundeføring på vanlig sted og med gode venner. Fine dager og bra med rype. Ble jaktet mye over bikkjene.

Så sto turen til Canada for tur! Bestilt for nesten to år siden og godt planlagt. Reiste til Whitehorse (Yukon) og ble fraktet inn i terrenget i BC med sjøfly. 10 dager med jakt i noe av det flotteste terreng nord-amerika kan tilby! Skulle først og fremst jakte på moose og caribou, men også svartbjørn og ulv om anledningen skulle by seg. De to sistnevnte dyrene har jeg skutt tidligere, så det var ikke høyest prioritert. Bodde i en liten tømmerkoie på 20m2 sammen med guiden man er pliktig til å ha med. Lange turer i heftig terreng og natur. Skøyt både en fin moose og en fin caribou. Ulv så vi ingen ting til denne gangen. Svartbjørn så vi noen få av, men færre en ventet. All grizzlyen vi så, var nok årsåken til det. Dessverre ingen ledig Grizzly lisens i området. Mektig og heftig å se store grizzly bamser! Så også ei binne med 3 unger som kom på noe slakteavfall. Ellers var bamsene rett rundt hytta også. Har lagt ut mange bilder fra turen.

Mens jeg var i Canada ble Saga startet på NM på Kongsvold av Hans. Dessverre var hun litt i piggeste laget i kvaliken og søket ble for åpent. Stand langt ute, men da var det dessverre for sent. Bedre lykke en annen gang.

Mai var også på jakt med en kompis når jeg var i Canada. Mai digger også jakt! Jeg rakk også litt hundeføring direkte etter Canada turen. Flott vær, fine høstfarger og mye rype!

Skal sjekke viltkameraene igjen nå straks. Elgjakta her hjemme nærmer seg veldig!

Sjekk bildegallerier for oppdatering der. Fortsatt skitt jakt folkens!

12.08

Rypetaksering unnagjort! Omtrent på fjorårs nivå. Digg å være i fjellet! Høsten er i gang!

31.07

Da er sommeren straks ferdig! Heldigvis! Tropevarmen forrige uke førte til sykkelturer kl.05 om morgen, samt flere fine svømmeøkter bak kanoen senere på dagene. Det er også kjempefin trening. Løpetid på Mai nå. Mai skal ikke ha flere valper, mens Saga skal få nytt valpekull til vinteren igjen. Bikkjene er i bra rute. Også fått trent bra med både hagla og rifla i sommer. Blir flere fine jaktturer i løpet av høsten! Den største blir nok til stedet hvor en kjent nordmann skrev disse ord: her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet. Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som en millionær.

15.07

Full sommer! Men har fått trent bikkjene ordentlig bra i hele sommer. Sykling tidlig om morgen eller sent om kvelden. Flere lange fine svømmeøkter bak kanoen. Svømming er flott trening! Alle svømmer bra, men i litt forskjellig tempo. Gleder oss stort til høsten som er rett rundt hjørnet nå! Mange fine planer er lagt!

01.07

Oppdatert med nye bilder fra viltkamera. Bra med elg, pluss noe hjort og rådyr. Den ene elgkua med kalv har en gammel skade i bakbeinet, men har klart seg bra gjennom vinteren og fått en fin kalv.

15.06

Mange bra bilder på viltkameraene siden sist! Elgkuer med nyfødte kalver, hjortebukk, drektig hjortekolle, diverse rådyr og elger ellers. Har lagt ut noen bilder på bildegalleriet. Helgen ellers har gått med til sykkelturer (tidlig morgen/sen kveld) og skytetrening. Kopi av tekst utstillingskritikk Milla ligger på siden hennes.

10.06

Rypedalen's Biff er HD-rønget og Fri (A). Han fikk 1AK og 2AK på jaktprøve i vinter. Biff er etter Mai/Tzarek og det var tilsammen 6 valper i kullet som ble født i 2011. 4 av dem er startet i AK på jaktprøve og samtlige av dem er premiert. 2 med 1AK og 2 med 2AK hittil. De samme fire er også HD frie. To av dem bor i Norge, èn i Finland og èn i Sverige.

02.06

Langhelg til fjells i supert vær! Tok noen fine rypebilder som er lagt ut i bildegalleriet.

27.05

Det var tre Rypedalen's hunder på utstillingen til Buskerud JFF i Drammen sist helg. Både Biff, Misty og min egen Camilla fikk alle tre "Very Good". Fornøyd med det! Biff og Misty har også første premie på jaktprøve. ES valpen Rypedalens Runa deltok på valpeshowet og vant hele valpeshowet! Moro! Supert handlet av en ung flink jente! Bilde er lagt ut i bildegalleriet.

Har også deltatt på et par lerduesti stevner, samt et par jaktfelt stevner med rifla nå i Mai måned. Greit fornøyd med resultatene - skyteformen er der den bør være. Ellers fine sykkelturer med bikkjene flere kvelder og tidlig morgener nå i mai. Ganske rolig foreløpig - men høsten kommer raskt...

21.05

Herlig tur og fint vær til fjells sist helg! Dagen til Mai ble feiret med topptur og flagg! Fortsatt masse snø og ok skiføre i fjellet. Veldig mye lemen å se, så det lover godt for rypene.

15.05

Vi i Buskerud JFF starter som vanlig opp med aversjonsdressur hund-sau nå i slutten av mai måned. Noen kvelder nå frem til St.Hans og deretter noen kvelder i august igjen. Anbefaler alle å sjekke dette så tidlig som mulig på sommeren. Ta kontakt for info om tider og påmeldinger.

14.05

Årets første sykkelturer med bikkjene er unnagjort. Bare noen rolige, og ikke for lange turer foreløpig. Fremdeles endel snø på enkelte skogsbilveier. Bikkjene digger denne treningen!

Også ligget ute på orrleik siden sist. Fantastisk fin årstid å ligge ute under åpen himmel!

Saltsteiner og viltkameraer er på plass i skogen igjen.

Bikkjene har fått sommerklippen! Det ble generelt veldig kort.... Men det vokser ut igjen!

28.04

Hatt 4 flotte netter på tiurleik hittil i år! Kanonbra! Bilder er lagt ut på nettsiden.

Mai har kommet hjem igjen. Nå er hun ferdig med pass og stell av valper. Årets første sykkeltur er unnagjort. Fortsatt trugeføre innpå skogen noen steder.

22.04

Da var påsken over for i år også! Knallfine dager i fjellet! Mye strålende vær og fint føre. Blitt mange mil snørekjøring samt flere toppturer. Avsluttet påsken med å ligge ute et par netter på tiurleik. Moro å få med seg det hver vår. Knallfint på skogen også nå! Ble noen bra bilder av både rype og tiur i påsken. Bildegalleri er oppdatert. Mai er fortsatt på tur da hun hjelper til ved å være reserve mor for et ES-kull.

11.04

Sent tirsdag kveld ble jeg oppringt av bekjente vedr ES-tispe som var blitt alvorlig syk og hadde 8 valper som var bare noen få dager gamle. De fikk selvsagt låne Mai umiddelbart og Mai tok med en gang gladelig på seg oppgaven som fostermor for det kullet. Nå går det heldigvis bedre med valpemor og alle valpene. Men Mai blir der også i påsken som ekstra hjelp. Mai er både helt fantastisk og utrolig herlig! Verden beste gemytt og væremåte! Både moro og godt å kunne bidra med hjelp!

07.04

Stort grattis til Rypedalens Biff ved eier og fører Morten Gilhuus som fikk 1 AK på Geiloprøven sist helg! Flott prestasjon og kjempemorro! Biff fikk også premie lørdag - 2 AK etter 3 fuglearbeid uten reis. Søndag klaffet alt og Biff'n fikk vist fin reis! Biff er etter Mai og Tzarek. 6 valper i kullet. 4 av 6 er nå premiert med bl a disse premiene: Biff 1AK, Sisu 1AK, Saga 2AK, Kaja 2AK. Sisu og Saga er også premiert i UK. Bra djerve og flinke i fugl alle sammen!

Gratulerer også til min egen Rypedalens Mini. Hun fikk 4VK kval på Geilo sist helg. Ett fuglearbeid og èn gang slått ga den premien. I semifinalen lørdag gikk hun veldig godt og dermed videre på søk til finalen søndag. Midt på dagen lørdag ble hun dårlig i magen og det var hun også hele søndag. Dermed ingen topp prestasjon i finalen og slått ut etter annen runde. Gratulerer til de premierte - og spesielt Frøya til Hans og Siri som ble nr 3 i finalen.

31.03

GS valpene ble levert til sine nye hjem i slutten av forrige uke. Uvær, Storm, Birk, Sterk Storm, Luna, Vilde og Mia. Alt er bra med alle! Blir moro å følge de opp videre fremover også.

Valpene til Saga er straks 8 uker og skal snart leveres. De stortrives ute i hundegården mange timer hver dag.

Var på et par dagsturer i fjellet sist helg. Knallfint vær og føre! Helt herlig!

17.03

Gratulerer til Rypedalen's Saga til Christine Johansson som AK-debuterte på jaktprøve i Arjeplogsfjellene (Sverige) sist lørdag. Saga viste seg veldig godt frem, men pådro seg en fallapport etter at rypa ble skutt. Litt andre regler i Sverige enn i Norge. I Sverige er det også felling i AK. Saga fikk en flott 2 AK! Gratulerer så mye! Hører sikkert mer fra dere senere i vinter.

Sisu i Finland er søster til Saga i Sverige og fikk i dag 7 fine valper. Alt ok! Hun har bl a 1AK på jaktprøve.

Tredje og siste tispe fra dette kullet er min egen Kaja. Vi var på årets første jaktprøve sist helg. Hemsedalsprøven hadde som vanlig mye ryper og vind! Startet med Kaja og Milla på lørdag. Milla gikk bra hele dagen, men lykkes ikke å komme i fugl. Kaja hadde et strålende fuglearbeid i første slipp. Stram stilfull stand, makker kommer til og løper rundt beina på henne et par ganger uten å respektere. Kaja holder standen. Makker blir etterhvert koblet. Jeg ber Kaja om reis når jeg er ca 25m ifra henne. Reiser frisk frem til ny stand. Rype kommer frem og setter seg i silhuett 10-12 m foran henne. Ber om mer reis og Kaja kaster seg frem og rypa letter. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Dessverre holdt i søket helt i mål i medvind senere på dagen. Dermed ble det en ny 2 AK. Hennes tredje på de tre siste startene. Bra viltfinner og fuglebehandler. Gjeveste premien satser vi på å ta neste gang!

Startet Mini i VK søndag. Bra søk i begge runder, men lykkes ikke med å få til fuglearbeid. Turboføre og endel lette rypeflokker på Bjørberg denne helgen.

Valpene til Mai og Saga er det bare bra med! Hadde alle ute sammen i hundegården i ettermiddag. Det var mye lek og moro! Nye bilder er lagt ut nå!

09.03

Da har valpene til Mai vært ute i hundegården for første gang. Det var stas! Mye lek og moro! Tok noen bilder som jeg har lagt ut nå. Valpene til Saga er det også bare fint med. De er en uke yngre, så de får vente litt til de kommer ut.

27.02

Nye bilder av valpene er lagt ut. Mai sine har begynt å få valpemat også. Ganske festlig de første gangene! Bra glupske hele gjengen. Saga sine valper har også begynt å gå litt rundt i valpekassa. Valpene blir 3 og 4 uker gamle til helgen. Bra med alle!

23.02

Alt bra med alle valper! Nye bilder er lagt ut.

Fikk valpepass i helgen og reiste til fjells for å måke hyttetak og trene hunder. Mye snø, men greit nok føre. Mini, Kaja og Milla fikk bra trening. Traff nesten en elg med skiene! Den hadde søkt tilflukt rett bak/under en snøskavl ved hytta. Den var utmattet etter det tunge føret! Og bikkjene hadde heldigvis ingen interesse av den. Kunne blitt skummelt om elgen hadde sparket - så nære var det.

15.02

Rypedalens Sisu (Mai+Tzarek) er paret med Solheimfjellets Brando. Sisu er akkurat fylt 3 år og har 1AK jaktprøve. Brando er også veldig godt premiert med bl a 1AK fjell/skog og 1VK fjell. Sisu eies av Jyri Hiltunen og de bor i Finland, men det er ikke lenger unna enn en flyreise. Valpene ventes født 21 mars. Er du interessert i valp til konkurranse og jakt så send meg en e-post så kan jeg formidle kontakt.

13.02

Alt bra med alle valper og begge mødrene! Alle får mer enn nok melk! De fra kullet til Saga har også mer enn doblet vekten sin på få dager. Valpene til Mai har såvidt begynt å få glipper på øynene.

10.02

Saga fikk valper sist fredag kveld. Fødte fire stykker, men en døde dessverre rett etterpå. 2 tisper og 1 hannhund lever og er i fin form. Fødselen gikk bra og Saga er også i fin form. Ultralyden tilsa flere valper, så nedtur at det ikke ble flere valper, men ingenting å gjøre med. Dessverre en rekke valpekjøpere som ble skuffet over å ikke få valp. Skulle svært gjerne kunne levert valp til mange flere av dere! Både fra kullet til Saga og til Mai. Dette er Mai sitt siste kull, mens Saga kommer til å få nytt kull neste år.

Valpene til Mai vokser fint og er i kjempeform! Mai er fantastik flink med dem! Nye bilder fra begge kull er lagt ut.

02.02

Mai har fått valper!

Natt til i går fødte Mai 7 fine valper! 3 tisper og 4 hanner! Mai og alle valpene er i fin form!

Vil rette en kjempestor takk til Hans som stilte opp og passet hunder for meg mens jeg var på viktig jobbreise. Valpene kom 4 dager før termin og Hans ordnet mottakelsen mens jeg var langt unna. Fødselen pågikk omtrent hele natten. Alt gikk fint! Tusen hjertelig takk for hjelpen Hans!!!

Etterspørselen har vært mer enn stor nok og jeg har nå begynt å ringe rundt til dere som står øverst på listen... Har også lagt ut litt bilder av valpene. Skal oppdatere mer hver uke fremover! Saga i fin form og hun skal også føde valper kommende uke. Spennende!

25.01

Har vært noen dager i Skottland på en flott hjortejakt! Husvære på en fin lodge ute i villmarka og ble guidet av lokale stalkere. Mye fjell og bratt terreng. Veldig bra med dyr i området, men vanskelig å komme på skuddhold da terrenget var åpent med lite vegetasjon. Kunne nesten sammenliknes med villreinjakt. Kom på skuddhold hver dag og skøyt 8 dyr! Flott jakt med lange turer og krevende skyting. Moro!

Nå er det bare 1 og 2 uker til at Mai og Saga får valper! Begge med store mager og i fin form!

15.01

Både Mai og Saga legger bra på seg! De blir større og større.... Bare cirka 3 uker igjen til termin nå!

05.01

Var på ultralyd med Mai og Saga i går. Det så veldig bra ut for begge to! Ligger an til to kull som er gjennomsnittlig store eller kanskje litt større. Blir supert!

02.01

Ønsker dere alle et riktig Godt Nytt år og Godt Nytt Jaktår! Har vært et par uker til fjells. Alltid digg! Greit med snø i motsetning til hjemme. Har vært på tur nesten hver dag og bikkjene har fått kjørt seg bra. Funnet ok med ryper. Bra trening spesielt for Kaja og Milla. Mini solid som erfaren hund skal være. Mai og Saga har vært i ro på grunn av voksende mager... :)

NYHETER 2013

20.12

OBS!! Feil på kontaktinformasjon!! Til dere som har sendt meg e-post via kontaktinformasjon og ikke fått svar - send mail på nytt til denne adressen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Det har vært en teknisk feil og mailene har ikke kommet frem. Så derfor send på nytt - eller ring meg på tlf 922 64939! God jul!!

19.12

Både Mai og Saga er - om mulig - ekstra glupske i matfatet for tiden. Både håper og tror de begge er drektige! Kommer til å ta ultralyd på de begge straks etter jule- og nyttårsferien!

08.12

Stort grattis til Rypedalen's Misty og Michel som ble nr 2 i NGK's UK Cup høst! Flott utført - gratulerer så mye!!! Misty er etter kombinasjonen Mai + Brando.

08.12

Flott dag på skogen i går med Mini og Milla! Strålende vær og føre! Fugl i sekken! Ordentlig bål! I dag er det endelig vinter med bra snøfall!

06.12

Har oppdatert valpekull siden. Mai venter valper som blir gode på skog og fjell. Saga venter noen høyfjellsracere...

01.12

Både Mai og Saga har løpetid og begge skal pares/insemineres kommende uke! Makker til Mai er Faksfjellets Torden til Jon Georg Hov og makker til Saga er Black til Bjørn Watle.

Valper ventes født i begynnelsen av februar med levering i begynnelsen av april. Nærmere datoer og info kommer etterhvert.

Ta kontakt så fort som mulig og du/dere er interessert i valp etter Mai eller Saga!

28.11

YES!!! Da er Zusanne tilbake! Tlf ringte i formiddag om at noen hadde sett ei grå elghund tispe i nærheten av Vikersund. Virket som den hadde vært ute lenge og var blitt litt sky for folk. Jeg kastet meg i bilen og dro til stedet. Ingen Zusanne å se, men etter en liten stund mens jeg gikk rundt i området, kom hun plutselig inn på baksporet mitt! Vannvittig digg! Sånt gjør meg rørt! Endelig trygt tilbake etter 9 døgn borte i skogen.... Lurer veldig på hvor hun har vært hele tiden. Var ordentlig tynn, men ellers bra. Nå er hun trygt hjemme hos Bjørn og Berit igjen! Der har hun verdens beste stell! Godt!

Tusen takk til alle som har engasjert seg for å bidra til å finne henne! Selv er jeg ikke på facebook, men fikk erfare at det var en flott gruppe her som engasjerte seg. Supert! Tusen takk. Takk også til alle andre!

26.11

Mai har fått løpetid og Saga starter også nå! Bra! Begge skal pares. Mer info om dette kommer i løpet av noen dager!

25.11

Jaktlagets kjære elghund Zusanne til Bjørn og Berit kom bort under jaktprøve tirsdag 19 nov i Finnemarka. Bjørn og Zusanne hadde en helt vanlig dag på skogen hvor hun jaget elgku med kalv hele dagen. Men hun kom ikke inn igjen på kvelden som hun alltid bruker å gjøre. Deretter gikk peileren tom for strøm. Siden har vi lett så godt vi kan i mange dager! Området er stort og vanskelig. Strekker seg fra her jeg bor i Lier og videre til Drammen, Modum, Vikersund, Sylling. Plakater er hengt opp, grunneiere og jegere varslet og ellers hva vi kan gjøre. Hatt mange kjempefine dager sammen med henne i elgskogen! Håper inderlig hun snart dukker opp hos noen som ser henne! Har noen som leser dette sett henne i Finnemarka - så ring meg så fort som mulig!

24.11

Milla er hjemme igjen etter å ha gått apportskolen hos Jon Georg Hov. Leverte henne "helt blank" og har fått en ordentlig flink apportør tilbake. Flott!

Har også vært en tur på Krokstad i Säffle siden sist. Deltok på foreningsmesterskapet til Buskerud JFF samt jaktet rådyr et par økter med dreveren Märta til Hans og Morten. Märta fikk sin ordentlige ilddåp. Det ble flere rådyrfall! Ordentlig moro jakt dette også.

11.11

En flott helg på hjortejakt i de ekte vestlandske fjellene er unnagjort! Fantastisk natur og terreng! Veldig bratt, men fremkommelig. Bra med dyr i området og det ble et par hjortefall på jaktkompis denne gangen. Moro!

04.11

Da var elgjakta over for i år! Siste oksen på kvoten fikk vi tatt nå på lørdag. En stor sekstakker som sprang mye både langt og bratt, men tilslutt lykkes jeg å komme helt innpå den i stålos for Charlie. Bra jobbet! Var også en tur ute med Kaja i helgen samt en kort økt på andejakt. Moro med allsidig jakt!

29.10

Var på en knallbra andejakt i går kveld! Skikkelig moro! Og i tillegg er stokkender fantastisk god mat.

27.10

Ingen løpetid på Mai og Saga foreløpig, men det nærmer seg veldig. Regner med løpetid på begge nå i løpet av november. Begge skal da pares. Hannhunder er planlagt og avtalt. Navn på disse legges ut straks paring/insemnering er gjennomført! Interessert i valp? Nøl ikk med å ta kontakt allerede nå!

Milla er på apportskole og ventes klar i løpet av få uker.

Jaktet også nå i helgen! Skikkelig vått i skogen, men flotte dager allikevel. Ingen fangst, da det var "feil dyr" i losen flere ganger. Men uansett flere fine "tett på" opplevelser!

25.10

Gratulerer så mye til Rypedalen's Misty som fikk 1UK på jaktprøve i dag!!

Imponerende høstsesong med flere fine premier. Hun gikk glipp av flere bra prøvehelger pga løpetid, men var sterkt tilbake igjen idag. Gratulerer så mye til Misty og Michel! Kjempebra!

23.10

Store gratulasjoner til Rypedalen's Sisu som fikk 1AK i Finland sist helg!

Sisu er etter Rypedalens 17 Mai og NJCH Rørosviddas Tzarek. Sisu klinte til med 3 fuglearbeid hvor det også var felling av fasan i den ene situasjonen. Gikk strålende, oppførte seg riktig, flotte fuglearebeid og fin apport av skadeskutt fasan. I Finland går også hundeføreren med egen hagle på jaktprøve! Sisu er første GS i Finland som har fått 1AK på lavland siden 1999. Kjempestort grattis til Jyri & Mari!!! Erfarne hundefolk og jegere, men deres første fuglehund. Sisu er også premiert i UK på jaktprøve samt på utstilling. Sisu kommer fra et kull med 3 tisper og 3 hanner. Alle tispene er premiert flere ganger på jaktprøve og gutta kommer snart sterkt! Sisu har også blitt jaktet mye med, og vi kommer helt sikkert til å se henne mer på jaktprøver også. Stort grattis til dere!!!

22.10

Jaktet elg noen dager i slutten av forrige uke. Ytterligere to elger havnet i slaktebommen. Den ene var en stor kløftokse som viste seg i nærheten av meg. Det ble det siste den gjorde. Zusanne jaget flott på den også! Hadde også fine loser senere på andre dyr. Var helt innpå stålos også, men elgen Irja jaget på var av feil kjønn/alder til at den kunne felles. Slik er jakten av og til. Fin opplevelse uansett og heldig for den elgen!

14.10

Hjemme igjen nå etter flott languke på elgjakt! To halve dager med ruskevær, ellers knallfint høstvær fra morgen til kveld hver dag. Jakta har gått veldig bra! Gode kamerater, flinke bikkjer, god mat og flott stemning. Jeg fikk skutt flere dyr i flotte ståloser. Toppers! Selveste storoksen fikk jeg også se såvidt, men den lurte seg unna denne gang. Jakta er ikke over, så vi får se om vi ser den igjen... Ble også skutt en hjort i laget i år - det er flere år mellom hver gang. Moro det også! Oppdaterer med nye bilder senere. Fortsatt skitt jakt og god høst til dere alle!

14.10

Gratulerer igjen til Rypedalens Misty og Michel som har hentet nok en premie på jaktprøve! Ny 2 UK denne gang! Stort grattis! Hun fikk løpetid og måtte melde avbud på flere starter. Men det kommer flere sjanser fremover!

30.09

Liten rapport fra helgen som var. Gratulerer så mye igjen til Rypedalens Misty med Michel Van Der Spruyt som premierte seg på jaktprøve igjen. Denne gang med 3 UK på Tjøllingprøven. Gratulerer - følger spent med videre! Jeg jaktet skogsfugl med Mai fredag ettermiddag og lørdag morgen. Det endte med fugler i sekken! Mai er rutinert og vet hvordan vi sammen skal lure skogsfuglen. Fine turer! Moro! Søndag startet jeg Mini og Saga i VK på Rjukan. Mini fant en av de få rypene og fikk en velfortjent 2 VK. Saga gikk også veldig bra, men ingen rype å se eller finne i hennes tre slipp. Tror dette var høstens siste jaktprøve. Vært til start tre helger med Mini og Saga. Blitt premie hver helg og begge er premiert. Fornøyd med det. Veldig godt at Mini fortsatt kan prestere til tross for den alvorlige skaden hun fikk i fjor høst. Beinet er ikke hundre, men det holder greit med forsiktig bruk. Kaja og Milla har fortsatt løpetid. Snart elgjakt nå! Har også oppdatert med litt bilder.

23.09

Startet Mini og Saga på Sølvhundprøven på Kongsvold nå sist helg. Mini gikk bra i første runde, men havnet utenfor i siste runde. Var preget av den gamle skaden i albuen. Saga var i praktslag og virket absolutt ikke sliten etter 3 uker til fjells med jakt. Fem hviledager var mer enn nok. Gikk veldig godt hele dagen og fikk til ett fuglearbeid uten reis. Ryper lettet i tre omganger på vei opp til henne og jeg hadde ingen sjans til å få vist reis i den situasjonen. Når jeg kommer opp står hun fortsatt og jeg ber henne gå på og hun stuper frem og opp med ytterligere to ryper. De fikk jeg kreditert støkk på.. Rypene virket vanskelig å ha med å gjøre for mange denne helgen! I semifinalen gikk hun i første runde mot en annen storganger, men Saga vant slippet på bedre forutsigbarhet. Det gikk hardt og voldsomt i dødens dal da - moro! I siste runde får vi beskjed om innkalling. Saga er minst 350 m ute i medvind og er på vei inn når jeg roper på henne. Men blir straks borte bak en kul i terrenget. Jeg løper i retningen og finner henne ikke umiddelbart. Kobling blir sagt og når jeg da plutselig får øye på henne i stand er tiden ute. Løfter henne ut av stand. To nye hunder slippes på og de støkker ryper akkurat der Saga sto. Det var stang ut og veldig nære en seier i semifinalen for Saga! Ingen premierte på partiet. Men hun gikk videre som god søker til Sølvhundfinalen. I finalen var det omtrent som å bevege seg i et minefelt med vanskelige ryper. Saga støkket en gang og makker støkket to ganger samt stand med ramp. Da var det over og ut siden sjansene var flere. Men hun gikk svært godt og hadde fortsatt skikkelig trøkk i søket siste dagen.

17.09

Kaja og Milla kunne dessverre ikke være med til Finnmark da det ikke var plass på flyene. Men Mini, Mai og Saga fikk være med. De gjorde sine saker veldig bra og er i skikkelig slag! Saga den som har utpekt seg helt ekstra ordinært. Imponerende sterk, dyktig og alltid disiplinert! Jeg er også glad for at Mini fikk være med på jakt i høst etter den alvorlige skaden hun fikk i fjor høst. Hun holder overraskende bra - moro! Flink og disiplinert i fugl som vanlig. Mai også fått masse slipp tid og levert fine prestasjoner.

Både Kaja og Milla har nå fått løpetid! Så da må det dessverre bli en litt rolig periode på dem 2-3 uker. Kanskje det smitter over til Saga og Mai! Det hadde vært bra! Da blir det paring på dem! Men trolig ikke løpetid på dem før i okt/nov. NB! Husk å si i fra om du/dere er interessert i å ha valp etter Saga eller Mai!

Takk til dere valpekjøpere som har sendt jaktrapporter og bilder. Skal oppdatere bildegalleriet på denne siden i løpet av et par dager.

Fortsatt god høst og skitt jakt til dere alle!

17.09

Kom hjem i går etter en fantastisk uke på Finnmarksvidda! Vi var ca 4 mil inn på vidda i et flott terreng. Bedre med rype enn forventet, så det var moro. Jaktet de første dagene sammen med Hans og de lokale heltene Runar, Tommy og Geir. Helt toppen gutter - dette må vi gjenta flere ganger! Turen var av verdensklasse! Fantastisk gjestfrihet! Tusen takk!!! Vi må dra på flere turer sammen - også her sørpå!

Mot slutten av uken kom de 8 utvalgte fra Bergans som skulle få oppleve Ekstrem Turglede. Vi gikk da som hundeførere og Ingvar kom også opp nå. Flotte dager i fjellet hvor både ferske jegere og litt erfarne jegere alle fikk felle ryper. Alt var topp fra A til Å! Herlig gjeng alle sammen! Vi hadde mye moro og det har gitt meg mange gode minner dette også. Dessuten ble det bra rypefangst! Tusen takk til dere alle sammen for flotte dager sammen!

09.09

Har nå vært to uker i det svenske rypefjellet som hundefører. Bedre med rype i år og bikkjene har fungert veldig bra! Hans, Morten og Bjørn var med "hjemmefra". Flotte dager sammen med gode venner og kjente! Fin tur på alle måter dette! Ble felt bra med ryper for både Mini, Mai, Saga og Kaja. Milla fikk bra trening når det var anledning. Hun er en sterk søker med en herlig intensitet og bra format. Skal fortsatt få mer erfaring i fugl før jeg stiller henne på prøve, men det nærmer seg bra nå. Guidet også et par dager på elgskogen. Opplevde noe spesielt der når bikkja sto i los på ku og kalv ved et tjern. Kua jaget bikkja til vanns og holdt på å sparke henne ihjel uti vannet. Har bilder og film av dette! Mer om det senere en gang...

02.09

Gratulerer til Rypedalens Misty (Mai + Brando) som fikk 2UK på jaktprøven på Hovden! Sterk og dyktig hund som bare såvidt har startet karrieren. Blir moro å følge henne fremover! Gratulerer til Misty og Michel!

23.08

Startet med Mini og Saga på NESK sin jaktprøve på Kiær. Saga vant klart sitt parti og fikk tildelt 1VK m/CK.

Gikk glimrende begge slipp og hadde 3 godkjente fuglearbeid. I første situasjonen fikk hun ikke vist reis da makker kom inn og gikk forbi henne. Men de to fuglearbeidene deretter fikk hun vist skikkelig djerv reis. I tillegg hadde hun stand hvor rype lettet utenfor jaktbart hold. Søket var også på topp. Flott prestasjon i hard konkurranse under vanskelige forhold! Stort grattis til pointeren Lux til Hans som vant finalen!

Her er kritikken til Saga: Mot Gourme; som støkker og forfølger - utgår etter 2 min. Mot Enya: Saga tar føringen. Finnes i stand. Rype letter når fører kommer til, rolig i oppflukt og skudd. Utreder og tar ny stand. Reiser djervt og presist rype, rolig i oppflukt og skudd. Utredning og apport ok. Mot Pan: går meget godt, finnes i stand, justerer seg til ny stand, reiser på ny djervt og presist, Rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Tildeles 1 VK m/CK.

22.08

Høsten er i gang! Har gjort unna ei økt på duejakt. Til tross for stor erteåker var det få duer som ville nedpå. Blir nok bedre der når det er tresket.

18.08

Bra med fangst på viltkameraene siden sist! Har oppdatert med bilder.

13.08

Rypetaksering er unnagjort! Ser ut til å være flere og større kull enn i fjor! Det var bra! Gleder oss stort til jaktstart! Var mest spent på hvordan skaden til Mini ville påvirke henne. Hun går som vanlig som en gal, men er fortsatt uforsiktig i ulendt terreng. Men beinet holder ganske bra! Kommer til å bruke henne forsiktig fremover! Saga også helt i rute. Råsterk og uslitelig. Mai lurte flest ryper og gleder seg stort til hva som skal skje når jakten er i gang. Kaja blitt helt stødig og flink i fugl. Skal få mye jakt i høst! Milla gir full fart så lenge det var krefter. Trenger mer trening/erfaring - og det skal hun få. Ellers fine dager med venner og kjente. Satte forøvrig ny pers for ørret tatt på stang! Måten det skjedde på var mest utrolig...! Bildesiden er også oppdatert nå.

23.07

Har oppdatert med flere ferske bilder fra viltkameraene. Formen til bikkjene er i rute! Vært mange sykkelturer, svømming og toppturer. Venter bare på at høsten skal begynne...

08.07

Nå er det full sommer! Er stadig på tur med bikkjene. Bikkjer og jeger skal være i form når høsten starter om få uker. Se juli utgaven av bladet Jeger for hvordan jeg trener bikkjene om sommeren. Viltkameraene står ute i skogen og fanger fine bilder døgnet rundt. Alltid spennende å sjekke hva som er av nye bilder! Gleder oss til høsten... Fortsatt God Sommer til alle!

17.06

Deltok på skytestevne lørdag og søndag. Det holdt til klasseseier og fjerdeplass. Viktigst er at det er flott jakttrening! Bikkjene trimmes stadig og gleder seg til høsten! Det er ikke mange ukene til det begynner nå! Ser ut til å bli veldig bra med blåbær i skogen flere steder her hjemme. Det er flere år siden sist, så fint både for fugler, dyr og folk om det blir bra med bær i skogen i år.

11.06

Har gjort noen justeringer på hjemmesiden. Nesten ferdig, de siste kommer snart.

Kaja har vært på utstilling og fikk Good. Litt lett i hodet og liten av størrelse. Ellers ganske bra. Størrelsen synes jeg er bra, også i forhold til standarden. Kommer til å stille henne ut på nytt igjen neste år for annen dommer.

Rypedalen's Birdy reiste til de evige jaktmarker forrige uke. Over 16 år gammel!

Aversjonsdressuren er i gang. Camilla fikk sin første erfaring med sau og lærte kjapt at det var best å holde seg langt unna. Er det noen som trenger å teste sin hund, så si i fra. Har ledig tid neste uke samt en kveld i august.

Ellers går det endel i kondisjonstrening av bikkjene, lerdueskyting og feltskyting med rifla. Viltkameraene fanger bra med bilder for tiden. Foreløpig ingen kalver som har vist seg, men det skjer nok når som helst nå.

Mange fine planer er lagt for høsten - gleder meg!

18.05

Bikkjene har hatt helt ferie i 3-4 uker nå. De bruker å ha ferie etter at vinteren er unnagjort slik at de har nytt overskudd når sykkelsesongen begynner. Var på årets første sykkeltur i dag. De er i hvertfall ikke helt ute av form. 4 pigge bikkjer sørget for at strikken røyk med et smell i starten!! De var omtrent "helt gale" av begeistring og sugne på å løpe. Men aldri opplevd at strikken ryker... Fikk heldigvis raskt stopp på de og slepetauet fra bilen fikk fungere som ny strikk. Den holdt!

17.05

Gratulerer til Mai og hennes søstre som fyller 7 år i dag!

16.05

Har bestilt meg en solid jakttur til utlandet i 2014.

Drømmetur! Tror det kommer til å bli en helt fantastisk eventyrlig tur med masse storslagen natur og fine opplevelser! Gleder med som en unge allerede!

13.05

Langhelg til fjells unnagjort! Fortsatt endel snø igjen, men nå smelter det raskt. Men alltid herlig å være i fjellet!

06.05

Lå ute på tiurleik i helgen også. Fin tur, men den beste leiken er over for i år. Var både tiurer og enkelte røyer å se, men det var ikke så mye action så de har nok fått gjort sitt for denne gang. Håper det blir store kull!

Også vært ute med rifla på et par jaktfeltstevner. Starter opp med litt lerdueskyting nå fremover.

01.05

Var på tiurleik i natt! Moro!! Bilder lagt ut! Skal mer ut - leiksesongen er på sitt beste nå!

30.04

Nå er det løpetid på nesten hele gjengen her. Saga har også fått løpetid, men kommer dessverre ikke til å bli paret denne gangen. Tidspunkt for å ha valper og levering i aug/sept passer utrolig dårlig for meg. Kommer 100% sikkert til å pare henne på neste løpetid som da ventes i november!!

28.04

Var på en super orrhaneleik nå i helgen! Skikkelig moro! Bilder er lagt ut. Blir flere turer fremover!

22.04

Våren har nå kommet for fullt! Var på tiurleik i helgen! Fortsatt mye snø innpå skogen og det ble tung trugetur i råtten snø. Herlig tur!

15.04

Sist helg var jeg både med på å arrangere og delta på Buskerud JFF's jaktprøve på Geilo. Fredag kom det 20 cm snø og været kunne vært bedre. Lørdag strålende sol, mens søndag var det møkkavær. Tungt føre for bikkjene alle dager. Saga ble denne gangen slått ut i vk kvalikken da hun ble borte for meg og kom ikke tilbake før slippet var over. Litt i sprekeste laget denne gangen...

Kaja gjorde sine saker bra! Fikk 2 starter og fikk tildelt 2 AK begge dager. Spesielt søndag var det bra å få til premiering med de forholdene som var. Har supre fuglearbeid, så snart går hun helt til topps også. Ble bare nesten denne gangen. Det var Kaja sine første premieringer, så det var bra. Ung hund som har fremtiden foran seg! Neste start på jaktprøve blir til høsten.

Mai fikk løpetid for få dager siden. Vil ikke bli paret denne gangen, da levering blir for tett opp til jakta. Må dessverre utsette dette valpekullet et halvt år. Hun vil derfor heller bli paret i oktober 2013 med forventet levering valper februar 2014.

08.04

Jaktprøve på Hovden sto på programmet sist helg. Startet i VK med min Saga samt pointeren Ohlsmyrens Respect/Lux til Hans Simensen. Begge gikk gnistrende!! Lux fikk 2 vk og Saga ble beste søker! Var 5 hunder som hadde fugl den dagen. Lux fikk med dette resultatet de siste poengene han trengte for å bli Norsk Jaktchampion! Moro! Utrolig god hund som gjør det knallbra. Gratulerer til Hans og Siri med dette!

I finalen var Saga sykt nære å gjøre det helt store! Hun gikk enormt godt hele dagen i alle 4 rundene! Hadde fuglearbeid noen sekunder for sent etter at det var sagt kobling! Det var fryktelig kjipt! Med det fuglearbeidet hadde hun vunnet hele prøven! Den dama er knallgod nå! 11 slipp på rad i vk i vinter og vunnet dem alle. Og partiets beste søker både kvalik og finale på begge prøvene nå. Jaktlyst, fart, intenstitet, søksbredde, reviering og samarbeid på topp. Fikk også max score på tallkarakterer i finalen. Føret nå i helgen var alt i fra svintungt i liene til lettere utpå flatene.

Startet også Kaja på søndag. Fikk times slipptid, men lykkes ikke denne gangen. Prøver på nytt igjen snart.

03.04

Gratulerer så mye med dagen til Rypedalen's Birdy som fyller 16 år i dag!

Det er en anselig alder! Hun er fra mitt første valpekull og det ble født den 3 april 1997. Det var Cherie sitt første valpekull. Jeg hadde deretter to valpekull to år senere hvor jeg vet at minst to av hundene levde frem til i vinter og ble 14 år. Er det noen av dere som har hund fra Rypedalen Kennel som ble født i 1997 eller 1999, og som fortsatt lever - så gi gjerne lyd fra dere. Moro å høre hvordan det eventuelt står til med dem!

31.03

Det er vært et helt utrolig flott vær hele påsken!

Palmehelgen vurderte jeg å stille på NM Vinter på Andøya, men droppet det i år. Usikkerheten med løpetid og at jeg bare hadde meldt på èn hund gjorde at jeg droppet det i denne omgang. I tillegg gjorde jobbavtale at logistikken med å reise ble vanskelig denne gangen. Satser på å reise dit neste år!

Hverken Saga eller Mai har fått løpetid. Det må skyldes at jeg har trent dem ganske hardt hele vinteren. De er i knallform! Kommer ikke løpetiden nå i løpet av en uke, må jeg utsette valpekull til senhøsten. Ønsker ikke å ha valpekull som ødelegger programmet i august/september. Verdsetter jaktene høyere enn et valpekull!

Påsken har vært utrolig! Har vært på fjellet hele perioden. Sol fra skyfri himmel omtrent hver eneste dag og fint føre for folk og hunder. Hatt fin trening med bikkjene, gått toppturer og løypeturer. Mini har også fått være med på trening. Det er nå et halvt år siden operasjonen og hun blir vel ikke bedre enn hun er nå. Men den dama er komplett jaktgal! Hun gir absolutt alt når hun slippes løs i fjellet på jakt etter ryper. Utrolig imponerende! Håper å kunne bruke henne noe på jakt til høsten. Kanskje også et par jaktprøver på henne til høsten om beinet hennes holder ok. Mai og Saga rutinerte og gjør sine saker som vanlig bra. Det er damer med stor rutine og erfaring. Kaja blir jeg mer og mer imponert av. Sterk motor, stor utholdenhet, fint søk og djerve fuglearbeid. Gleder meg til å gå jaktprøver med henne etter påske! Og til høsten blir også hun en "killer". Milla fortsatt uerfaren, men jakter bra og helt selvstendig. Vet veldig godt hva hun er ute etter. Fortsatt "heit i fugl", men er godt i rute for å også bli en jeger!

30.03

Camilla er røntget HD fri A.

19.03

Sist helg satte jeg av tid til å trene hunder samt jakte rev. Bra trening på fjellet lørdag. Fint føre for folk og bikkjer, men veldig tett tåke gjorde treningen vanskelig. Men ble uansett full dag og trøtte hunder den kvelden. Digg! Kaja blir mer og mer erfaren. Bra ståpå vilje og råsterk! Gleder oss til jakta. Camilla viser også lovende takter. Begge skal få mer trening fremover. Blir også jaktprøve starter på Kaja etter påske.

Reven lever fortsatt i beste velgående. Men den skal ikke føle seg for trygg fremover....

11.03

Jaktprøve Hovden sto på programmet sist helg. Saga gikk glimrende i kvalifiseringen og var greit videre til finalen på søk. I finalen var det veldig skralt med fugl! Ble bare observert rype 4 ganger i løpet av en lang dag. Dessverre ingen fugl i Saga sine slipp. Hun endte opp som beste søker og uten premie.Søndag skulle Kaja debutere i AK. -20 grader kaldt, noe vind men sol som varmet litt midt på dagen. Føret var forstatt noe tungt med gjennomslag. Turboføre helt øverst over vegetasjonen. Kaja gikk iflg dommer: "I meget stor fart og flott stil i god kontakt med fører. Utmerket søksbredde og reviering. Lykkes dessverre ikke i dag". Så det hadde vært veldig moro om hun hadde fått til et fuglearbeid også. Var en sjanse for henne i siste slipp hvor hun og makker støkket ryper 50 meter etter start. Makker gikk etter og Kaja var rolig. Men vi prøver på nytt senere i vinter! Hun har det som skal til; jaktlyst, fart, presisjon, søk, fuglearbeid og djervhet. Og vi begge gleder oss selvsagt til jaktene i høst!

Min gamle hund Marco var på forsiden av bladet Fuglehund som kom forrige uke. Han var god gutt og flink jeger!

04.03

Var på jaktprøve i Hemsedal nå i helgen som var. Det var mye "vær"! Lørdag var det Kaja sin tur til å debutere i AK. Partiet startet opp og fikk unnagjort tre slipp, men måtte da avlyse pga full snøstorm og veldig dårlig sikt. Så Kaja og jeg fikk oss da bare en luftetur og ingen slipp. Søndag var det VK med Saga som sto på programmet. Blåste kuling først på dagen, men ble bedre etterhvert. Føret var ganske bra i forhold til tidligere i vinter; hardt (med litt glasslag på toppen) og noe tyngre i vegetasjonen. Saga syntes det var topp å endelig ha litt bedre feste og gikk som ei kule! Hun er i veldig bra form og har masse overskudd! Søket ble i største laget og hun ble slått ut. Men vi satser på bedre lykke på neste prøve nå snart!

27.02

Gratulerer så mye til Camilla, Lotta, Misty, Frøy, Chanti og Storm som fyller 1 år i dag! Fikk et fint bilde fra Chanti som viser henne i stand hvor man også ser rypa. Har lagt det ut på bildegalleriet. Kveldens skitur er unnagjort! Digg føre!

23.02

Vært på vinterjakt rype i Sverige sammen med Hans og Morten denne uken. Flott tur og terreng, men veldig tungt føre for bikkjene! Noen dager var rypene vanskelig å komme innpå i tillegg. Men noen ryper havnet i sekkene. Været var stort sett bra med alt fra -2 til -20. Bikkjene fikk kjørt seg skikkelig! Mai og Saga imponerte med topp innsats fra morgen til kveld. Kaja også veldig sterk og jeg fikk skutt rype for henne. Milla var bare med ut en dag pga det svært tunge føret.

Fortsatt ingen løpetid og paring, men som tidligere nevnt - venter løpetid når som helst.

12.02

-31 på fjellet sist helg, så det ble ikke så lange turer som planlagt. Satser på bedre forhold fremover! Vinterjakta ikke langt unna nå! Kjøp gjerne siste utgaven av Jeger og les om vinterjakt på ryper.

Fortsatt ingen løpetid på Mai og Saga. Sjekker de hver dag, løpetiden skal komme når som helst. Herlig skiføre her hjemme! Ofte ute på ski om kveldene.

28.01

Hatt et par bra treningsdager med Kaja og Milla i fjellet siden sist. Bra innsats, så det er bare å stå på videre for å fylle mer på erfaringskontoen. Kaja hadde et par fine fuglearbeider. Milla har sin første løpetid nå, så nå er det sikkert ikke lenge før flere får løpetid her.

Ellers er det snørekjøringsturer med bikkjene flere ganger i uken. Skikkelig moro!!

20.01

Bra trening i fjellet for Kaja, Mai og Saga i går! -27 grader i bygda, men mye mildere i høyden. Ganske skarpt føre for bikkjene med et islag i snøen. Så ok med fugl og fin dag i fjellet! Bra innsats av bikkjene! Gleder oss allerede til neste tur!

I dag var det bra trugetur i skogen. Ingen mår i fellene, men fin dag på skogen allikevel. Camilla har fått løpetid, så da er det vel snart flere som får løpetid også.

14.01

Rådyrjakt i Sverige sammen med kompiser sto på programmet sist helg. Lite snø og bra føre for kortbente hunder Det ble loser og stadig rådyr i farten. Flere rådyr samt en rev måtte bøte med livet. Fikk også selv skutt et dyr i helgen. Moro jakt dette også!

10.01

Venter løpetid på både Mai og Saga nå i februar. Begge skal få ha valpekull, da jeg venter at de vil få løpetid samtidig. Det blir Mai sitt siste (3) og Saga sitt første valpekull. Har bestemt meg for hvilke hannhunder som skal brukes, men legger ikke ut navn på disse før paringer er gjennomført. Valget av begge hannhundene er nøye gjennomtenkt og jeg mener det vil gi veldig gode jakt- og konkurransehunder. Mer info kommer senere!

Til dere som er interessert i enten GS eller ES valp så er det bare å ta kontakt allerede nå for info! Valper ventes å være leveringsklare medio juni måned.

Gratulerer til Biff, Triac, Scott, Saga, Sisu og Kaja som i dag fyller 2 år!

06.01

Var lang juleferie og var hele perioden på fjellet! Alltid digg å være mye på fjellet!

Var ute på tur hver dag og været var stort sett bra hele tiden. Føret utenfor løypene var veldig tungt, så det ble bra kondisjonstrening for alle. Fine turer! Kaja er blitt veldig sterk og viser stor arbeidslyst. Blir spesielt spennende å se utviklingen og prestasjonene hennes i vinter.

Mini er dessverre ikke blitt helt bra etter operasjonen i oktober, og det er nå klart at skaden er varig. Var til ny sjekk sist uke, og konklusjonen er at leddet ikke kan bli bedre enn det er nå. Har begynt å la henne løpe litt nå sist helg. Veldig spennende å se hva hun tåler av belastning. Men helt klart at hun heretter ikke vil tåle like hardt kjør som tidligere. Håper hun kan være med på noe jakt i høst!

Ellers bra med snø hjemme, selv om det har vært mildvær. Håper på enda mer snø fremover. Vinter er digg! Stadig ute på ski- og trugeturer.

NYHETER 2012

21.12

Takk til alle som har sendt fine bilder og julekort!

Ønsker alle en God Jul og et Riktig Godt Nytt År på alle måter! Bikkjene hilser også!

06.12

Ny utgave av bladet "Jeger" er nå i butikkhyllene. Løp og kjøp! Les om Tips for toppjakt!

Blir ekstra jaktsugen bare jeg ser bildene fra de siste års toppjakter... Knallfine opplevelser og jakter!

05.12

Brukt litt tid på revejakt og mårfangst i det siste. Sesongens første mår er tatt.

29.11

Sist helg gikk med til skogsfugljakt med Mai og trening av junioravdelingen (Kaja og Camilla).

Mini har vært til kontroll etter operasjonen for 4 uker siden. Til nå har hun ligget helt i ro. Nå kan hun få 4 turer à 5 min daglig. Foreløpig ser det greit ut, men hun halter fortsatt. Skal holdes i bånd ytterligere 4 uker. Håper hun blir bra igjen! Ikke helt sikker etter å ha sett bildene fra operasjonen. Så ikke veldig bra ut akkurat. Men håper selvsagt alt på at det blir bra! Får svar på det i løpet av vinteren.

Blitt vinter her hjemme og på skogen nå!

22.11

Var sist helg på foreningsmesterskapet til Buskerud JFF i Säffle. Veldig bra oppsluttning med nesten 50 hunder til start, samt et kanonbra oppmøte på jegermiddagen. Konkurransen er ganske uhøytidlig og artig! Mye rapphøns! Saga gjorde det bra og ble nr 2. Kaja hadde jeg kjempefin trening med på søndagen! Da forsto hun hva lavland gikk ut på og vartet opp med flott søk og strålende fuglearbeid! Moro!

Ser frem til snø og vinter nå!

12.11

Jaktet hjort på Vestlandet sist helg. Utrolig nære å ta storbukken, men det ble bare med nesten denne gangen. Stupbratte lier og over 50mm regn preget denne helgen. Var ute fra morgen til kveld. Bra bløtt vær for smygjakt, men vanskelig uten sporsnø. Satser på noe snø, mer dyr og gjerne fullmåne ved en senere anledning - i et annet terreng.

Har fjernet stingene på Mini. Fremdriften ser bra ut. Men hun må luftes i bånd i 6 uker til. De andre bikkjene er i slag. Vært tur på skogen med dem.

04.11

Vært en bra jakthelg. I går var det elgjakt som sto på programmet. Alene i skogen sammen med et par elgbikkjer. Det regnet så himmel var åpen fra morgen til kveld! 25mm kom det i løpet av dagen. I tillegg slo det om til sludd på ettermiddagen. Men det var "bra" jaktvær! Først los på ku og kalv som etterhvert dro ut av terrenget. Deretter los på kvige. Losen sto inne hos naboen i flere timer og de fikk gå innpå, men det ble støkk. Da kom losen etterhvert inn på rett side igjen, og jeg fikk tatt kviga rett før det var kvelden. Det var en flott avslutning på dagen og dermed årets elgjakt!

Også vært en ny runde på skogen med Mai og det ble fugl i sekken igjen. Ganske så bra med skogsfugl å finne!

31.10

Gratulerer så mye til Rypedalens Sisu i Finland! Hun var på jaktprøve i helgen og fikk en flott 2UK! Gratulerer! Komplett fuglearbeid med reis på fasan, en støkk og litt åpent søk førte til denne premien. Hun fikk også bestemannspremien på prøven for hennes stil og søk. Enorm jaktyst og "amazing fast"! Moro! Hun har også fått Very Good på utstilling og er røntget HD-fri.

Jeg gleder meg til neste rapport fra Finland igjen! Gratulerer Sisu!

29.10

Mini ble operert i Oslo i dag. Artoskopi art cub sin: Frakturert cranliale del av MCP, knusningsskader i leddbrusk i deler av mediale compartment. Fjernet løse benbiter, trimmet kanter til leddbrusk, lavage, inj naropin.

Kort fortalt: Løse brusk og benbiter er fjernet fra leddet i albuen samt at det er gjort en artroplastikk for å leddet skal bli best mulig. Kun luftes i bånd for å gjøre fra seg den første måneden, deretter korte gåturer, og ikke slippe løs i det hele tatt før det har gått 2 mnd.

Hun har etter all sannsynlighet hoppet ned fra for stor høyde i jakta når skaden i albuen har skjedd. Skjedde trolig i begynnelsen av sept. Utrolig at hun gikk så bra som det hun gjorde på de to Kongsvoldprøvene i høst. Godt jeg oppdaget skaden nå og ikke trodde det var en strekk e.l. Mini er et veldig godt bevis på mye jaktlyst og vilje!

Ikke helt sikkert hun blir helt bra igjen - men jeg håper og tror det skal gå bra! Så både Mini og jeg gleder oss dermed til vinteren med vinterryper!

28.10

Flott helg til skogs på jakt! Strålende vær og flinke bikkjer! Fine bål!

26.10

Var i Oslo i går og fikk grundig sjekket det ene forbeinet til Mini. Hun har siden begynnelsen av sept blitt halt i venstre forbein etter å ha vært på jakt eller jaktprøve. Jeg har derfor brukt Mai og Saga mest i høst. Etter litt hvile har hun vært bra igjen, men nå har det hengt i endel mer. Var redd for at det var noe skade i skulderen som hun opererte for 2 år siden. Men den var heldigvis helt fin! Nå satt skaden i albuen... En liten beinsplint (2,8 mm) som var slått av i leddet. Utrolig at hun har gitt så mye gass som det hun har gjort når hun har hatt mulighet. Hun blir operert mandag morgen og bør blir klar igjen før nytt år om det ikke er noe ekstra som dukker opp under operasjonen. Skader oppstår - Mini er både uvørn og jaktgal og da kan sånt skje...

Snart helg og ut på jakt!

23.10

Var en tur forrige uke på Krokstad (i Sverige) og trente hunder sammen med Hans. Uheldig med været da det regnet noe innmari hele formiddagen. Men utbyttet av treningen ble bra allikevel! Startet også på NM lavland sist helg. Hundene gjorde søksmessig veldig bra innsats, men lykkes ikke med å få til fuglearbeid. Bedre lykke neste gang! Dette var første og siste lavlandsprøven for meg i år. Ofte er det bra med fugl på lavlandsprøvene, men jeg innrømmer gjerne at jeg uansett liker meg bedre på fjellet og i skogen!

Mini er dessverre på skadelista nå. Skulderen som ble operert for to år siden er ikke bra. Hun er så uforsiktig når hun løper... Det er bånn gass.. Skal til undersøkelse, håper det er noe "enklere skade" som lar seg lege enkelt og raskt.

14.10

Da er jeg hjemme igjen etter å ha vært på elgjakt med gode kamerater og dyktige bikkjer!

Jakta gikk veldig bra og vi har allerede fått skutt 10 av dyrene av kvota på 11 dyr i år. Været har vært strålende hele tiden! Bikkjene har hatt flotte loser og vi har fått skutt dyr i flere av dem. Både for unge og gamle bikkjer! Moro! Flere ganger har vi også latt dyrene gå da det har vært "feil dyr". Selv har jeg fått skutt flere elger sist uke. Synes også elgjakt er helt topp!

Men kanskje den mest minneverdige episoden var som følger:

Bikkja har stålos ca 300 meter utenfor vårt terreng. Jeg tar ut patroner og sluttstykke da jeg passerer grensen. Går rundt stålosen for å støkke elgen/elgene inn mot vårt terreng igjen. Da jeg er ca 100 m unna, ser jeg en enslig kalv som står og spiser midt ute i et hogstfelt. Jeg nærmer meg lett synlig da jeg nå gjerne vil støkke elgen i den retning jeg går. Det er høyt gress, og litt uvorsiktlig men ingen elgku å se. Da jeg er ca 20 m unna kalven står den fortsatt og spiser samtidig som den av og til ser rett på meg. Bryr seg ikke! Jeg tar av sekken og finner frem kompaktkamera. Bikkja jager iltert og lurer vel på om jeg har gått fra konseptet som ikke skyter kalven. Når jeg er 5 meter (!) unna kalven tar jeg bilder og prater med den. Virker ikke redd. Så er gjør jeg mitt beste for å "skremme" den litt unna. Jeg er ikke interesert i å bli sparket av en elg! Den går rolig unna og bikkja henger selvsagt på. Senere når det har blitt mørkt kommer bikkja tilbake etter å ha jaget på denne spesielle elgen. Virket helt frisk og har forhåpentligvis funnet tilbake til sin mor. Et minne som har lagt seg ekstra godt på harddisken.

Har ellers også vært en liten tur på skogen med Mai. Lett snøvær, men fine jaktforhold. Det ble orrfugl i sekken. Mai er knakende god på skogen nå!

01.10

Startet Mini og Saga på Kongsvold igjen sist helg. Ingen premiering denne gangen. Mini kom seg videre til semifinalen med flott søk i kvaliken. Men i semien lykkes hun ikke denne gangen. Saga ble slått i fugl og havnet utenfor listen. Bedre lykke neste gang!

Jaktet skogsfugl med Kaja søndag. Hun "begynner å ta form" og har fine stander også på skogen. Dessverre er det midt i løvfallet nå og fuglene trykket elendig. Bra med fugl å se.

Snart elgjakt nå!

25.09

Trist dag i går!

Hedda reiste til de evige jaktmarker! Det sies at det er enorme mengder med rype der. Hun jakter helt sikkert fortsatt som en gudinne og har det som best når hun er på jakt. I tillegg til alle hverdagene, hadde vi også veldig mange fantastiske både rype- og skogsfugljakter sammen. Også i år med mye fugl. Antall fugl i sekken du har skaffet er så mange at det bare er en hemmelighet mellom oss. Heldigvis har mange jegere fått være sammen med deg på jakt. Spesialiteten din i rypefjellet var at du alltid fant ryper i det mest ufremkommelige vierkjerret hvor andre ikke klarte det. Du var rå! En skikkelig jeger! Det samme på skogen. Hennes siste premiering sier mye om det: Hedda går et stort anlagt søk i fin fart stil og aksjon. Bruker vind og biotop på en fin måte. Blir noe åpen i mellom, men med fin kontakt. Hun blir borte, det letter 4 stk tiur når hun finnes. Hun justerer, ny stand, røy letter presist foran Hedda og hun er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit og apporterer korrekt. Tildeles 3 premie NM skog kvalik (sept 2010).

Hedda var tvers igjennom snill mot alt og alle - alltid. Verdsatte høyt både kos, klapp og omtanke. Vi pratet alltid mye sammen.

Høsten 2010 ble Hedda skadet i skulderen. Skaden ville ikke la seg lege og nå var den så omfattende at hun fikk reise til de evige jaktmarker. Hun har det best der nå. Hedda fylt i mars i år 10 år. 10 fantastiske år!

24.09

Var på Kongsvold sist helg for å starte Mini og Saga på deres første jaktprøve i høst. De begge gikk videre til semifinalen på veldig godt søk. I semifinalen ble det en sjanse på fugl for mye for Mini til at hun gikk videre til finalen. Hun gikk knallgodt, så det var nære. Saga fikset et fint fuglearbeid med djerv reis i aller siste slipp og det holdt til 1 VK Semi for henne. Moro!! Spesielt moro da det var min aller første jaktprøvestart med henne! I finalen lykkes hun dessverre ikke med å komme i fugl. Ingen ryper sett i slippene hennes i finalen. Bra med ryper der jeg gikk hver dag, men til tider var de utrolig vanskelig å ha med å gjøre og veldig mange hunder fikset det ikke. Håper på like mange ryper og like fint vær på neste prøve!

18.09

Knallfin tur sammen med Mai på skogen etter jobb i går! Kjempefine fuglearbeid både på kull og enkelt fugl. Vi klarte også å overliste en "blåhane". Moro!!

Legger stadig ute nye bilder nå.

17.09

Var i Hemsedal på rypejakt sist helg. Ikke veldig sprekt med fugl men fine turer, flinke hunder og litt fangst ble det. Viktig å vise måtehold i så dårlig rypeår som vi har i år. Også vært noen ettermiddagsturer på skogen i hjemlige trakter. Greit med skogsfugl og litt resultat har det blitt.

Moro med alle tilbakemeldinger jeg får fra forskjellige eiere av hunder fra Rypedalen Kennel. Mange har sendt bilder og historier nå fra jakta. Fortsett med det! Artig å høre hvordan det går med både de yngste og de eldre.

Fortsatt skitt jakt til alle sammen!

10.09

Hjemme igjen etter å ha vært i de svenske fjell og skoger et par uker. Det er absolutt ikke noe toppår i hverken skogen eller på fjellet, men det ble allikevel mange fine dager på guiding/jakt. Fikk brukt bikkjene bra - og de var i slag! Mini som vanlig en ihuga jeger som gir alt - Mai i kanonslag, sin beste høst og leverte flotte prestasjoner - Saga også i hundre på fjellet - djerv og presis. Kaja fått noen dager med trening. Hun skal det jaktes mer med fremover nå. Elgjakta begynner tidligere i Nord-Sverige, så årets første elg er også skutt.

Nå er det høst!!

09.09

Mai og Saga skal pares til vinteren/våren 2013. Har fått resultater fra blodprøver. Mai er fri for PRA. Saga er fri for CL og bærer av PRA.

21.08

Veldig bra premiere på duejakt sammen med Ulrik i kveld. Fangst på 33 ringduer er absolutt godkjent! Moro!

20.08

Startet Kaja to dager på Hovdenprøven sist helg. Førte også Kobra på den samme prøven. Elendig med rype, og ingen topp innsats så dermed uteble premiene denne gangen. Er sikker på at prestasjonene blir bedre senere i høst! Kaja var preget av at løpetiden er rett rundt hjørnet for henne.

Mini, Mai og Saga har alle løpetider nå i disse dager. Noen snart ferdig, mens andre er på topp. Blir ingen paring og valpekull i høst. Jakt prioriteres! Valpekull ventes til våren/forsommeren. Mer info om dette kommer når tiden nærmer seg.

Ellers så har storoksen vært innom et av viltkameraene mine. Moro! Bildet er lagt ut på nettsiden.

16.08

Gratulerer så mye til Triac som har vært på utstilling på Otta og fått Very Good og 1 Konk. Bravo!

Lagt ut diverse nye bilder på nettsiden her nå.

15.08

Rypetaksering er unnagjort! Det er dessverre endel mindre med rype i forhold til ifjor i mange områder i Jämtland. Ingen smågnagere og våt/kald forsommer får vel ta noe av skylden for det. Men heldigvis noen fine store kull å finne. Bikkjene er absolutt i form og har fått mange lange dager i fjellet. De gleder seg også bare til at jakta starter nå! Mini, Mai og Saga rutinerte gode jegere. Kaja absolutt på gang og flere fine fuglearbeid på henne også. Camilla foreløpig for ung, men har fått være med ut noen dager. Hedda er dessverre helt pensjonert som jakthund pga skaden i skulderen.

Ellers utrolig mye gode molter i fjellet der jeg har vært! Noen liter har havnet i fryseren.

Oppdaterer mer med noen fine bilder i løpet av uken.

31.07

Ikke så mye nytt som har skjedd siden sist. Sommeren er for det meste unnagjort nå. Nærmer seg høst og starter snart med rypetaksering. Deretter guiding og jakt som vanlig. Blir også noen jaktprøver i høst. Bikkjene er i rute etter mange sykkelturer i sommer. Også blitt noen toppturer selv om det helt store sommerværet har uteblitt. Flere oppdateringer kommer nå i august.

19.06

Sjekket viltkameraene igjen i går kveld. Var noen fine bilder av elgku med tvillingkalver. Også bilde av en rådyrbukk med et veldig spesielt gevir! Se bildegalleriet for bilder!

Det ene kamera har nå på få uker tatt bilder av forskjellige elger og rådyr, men også bilder av mår, rev, grevling og tiur!

18.06

Mini var på utstilling i går og viste frem kroppen sin. Fikk Very Good og 2 konk. Det er både hun og jeg fornøyd med! Takk til superhandler Hilde Albech. Da skal ikke Mini på flere utstillinger. Neste utstilling blir med jr avd neste år.

12.06

Da er Kaja sine søsken i Sverige og Finland, Rypedalens Saga og Rypedalens Sisu, også HD røntget. Begge de er også fri for HD. De har også vært på utstilling og fått VG. Ingen supre showdogs, men skikkelige jakthunder!

Ellers intet nytt siden sist. Det mest jaktrelaterte som foregår nå er kondistrening, lerdueskyting og planlegging av høstens jakter! Moro det også!

Fortsatt God Sommer til alle!

28.05

Vært en langhelg på hytta. Har svingt beisekosten! Ellers også sykkeltur + to fine toppturer. Bra med snø igjen i høyden. Camilla klarte seg fint på toppturene. Ellers, når vi ikke er på tur eller trener kondis, går dagene med for bikkjene til å leke med hverandre eller ligge rett ut og slappe av.

Kaja har gjennomgått tvangsapportskolen og blitt veldig flink. Bra intensitet, flott grep og synes nå apport er gøy. Moro! Tar apportbeviset med det første.

Litt mer om Saga som har flyttet inn her. Hun er en hvit/sort ES tispe på 5 år som tidligere er eiet og trent av Per A Watle. Ypperlig jakt- og prøvehund, topp gemytt og er bra på alle måter! Hun har funnet seg godt til rette og trives veldig bra. Gleder seg også til høsten! Saga er NJCH, men jeg kommer til å stille henne på noen prøver fremover også. Men det er Kaja som skal få de første sjansene til høsten! Nedtellingen er i gang...

Camilla og Saga får snart sin "egen side". Har oppdatert med litt nye bilder nå.

20.05

Mai har fylt år! Hun fikk ekstra oppmerksomhet og satte pris på det! Bra med de andre bikkjene også. Valpen stortrives sammen med de voksne og erfarer stadig nye ting.

Det har også flyttet inn en Engelsk Setter tispe her. Mer opplysninger kommer i løpet av få dager!

Mini har vært på utstilling men ble i minste laget for en bedre premiering. Løp som en dronning, fine farger, vinkler og pels, men det hjalp ikke når hun var for liten av størrelse denne gangen. Stilte på apportkokurransen og ble bare slått med 0,2 sekunder der. Mai fulgte hakk i hel, bare 2 sekunder bak.

Hvileperioden/ferien for bikkjene er over. Sykkelturer er på programmet nå fremover og det går unna med 4 spreke bikkjer som trekker som rakkern! Kaja går på intensiv apportskole i disse dager! Ha en fin uke alle sammen!

30.04

Gratulerer til Saga og Hanna!

Rypedalen's Saga fikk ny premie denne helgen - 2UK på jaktprøven i Arjeplog. Rypedalen's Hanna hadde sin første start for vinteren på Saltfjellet nå i helgen. Hanna fikk 3 AK. Gratulerer så mye til dere begge! Kommer helt sikkert flere resultater fra dere når sesongen er i gang igjen. Hos meg har hundene nå litt ferie etter at vinteren er unnagjort. Har bra erfaring med at de får en roligere periode før oppkjøringen mot høsten starter om noen uker. Da er overskuddet der når det setter igang igjen.

Utrolig tidlig vår her hjemme i år. Har klippet plenen nå i april måned - det har ikke skjedd tidligere. Saltsteiner til elgen og viltkameraer er satt ut i skogen nå. Fortsatt noen snøflekker og veier som ikke er kjørbare enda.

Valper ble levert forrige uke. Lotta, Misty, Frøya, Chanti, Storm har fått nye hjem. Camilla (Milla til daglig) blir boende hos meg. Pigg, tøff og selvstendig valp. De voksne har nå akseptert henne som nytt familiemedlem.

22.04

Har ligget ute et par netter på orrleik nå. Bra med fugl i farta og høneuka er rett rundt hjørnet. Fantistisk digg med et par netter ute i det fri! Ble ingen topp bilder denne gangen, men prøver på nytt igjen snart. Ellers oppdatert med litt andre bilder i bildegalleriet.

16.04

Gratulerer så mye til Rypedalens Saga og Christine med 2 UK på jaktprøven i Abisko/Sverige sist helg! Det var en fin jaktprøve debut for Saga! Saga er bare 15 mnd gammel og vi kommer helt sikkert til å høre mer fra dem fremover. Gratulerer igjen - og lykke til videre!

Har vært på Geilo i helgen for å hjelpe til med å arrangere jaktprøve og starte egne hunder. Knallfine terreng, bra med rype, raskt føre og ganske ok vær. Startet med Mini i VK og hun gikk videre fra både kvalik og semi som beste søker. I finalen gikk hun fortsatt bra, men kom dessverre ikke på premielisten. Hadde fugl i første slippet uten at situasjonen kunne bedømmes. Samt en stand uten resultat hvor rypa akkurat hadde reist... Siste slippet gikk uten at noen av hundene fant fugl. Bedre lykke neste gang!

Fikk kompiser til å føre Kaja og Kobra på lørdag. Kaja kjempet på bra og fikk 100 min slipptid. Kun en makker sjanse. Kaja har sterk motor, mye jaktlyst og vi gleder oss allerede stort til høsten! Kobra var dessverre for urolig i fuglearbeid nr 2.

Valper vokser bra til og er i full vigør! Levering er denne uken. Mange som teller ned dager og timer nå...

08.04

Da er påsken nesten over for denne gang! Har hatt noen fine dager til fjells. Valpene vokser bra og er ute og leker en stund hver dag.

03.04

I dag er det 15 år siden det første kullet ble født i Rypedalen Kennel.

Gratulerer så mye til de! Vet iallefall at en av avkommene fra dette kullet lever i dag og at to andre fra samme kull gikk over til de evige jaktmarker nå i vinter.

02.04

Gratulerer til far til valpene, Brando, som fikk sin første VK premie sist helg! Bravo!

28.03

Gratulerer så mye med dagen til Hedda som i dag fyller 10 år!

25.03

4 VK Finale til Mini!

Startet Mini på Hovden prøven nå i helgen. I kvalifiseringen gikk hun glimrende, men kom ikke i fugl. Gikk videre til finalen som beste søker. I finalen gikk hun fortsatt helt glimrende og fikk til et fuglearbeid med reis. Men hun ble også slått i fugl, så da ble det med en 4 VK Finale premie. Bra det! Gikk knallgodt begge dager så det var digg å få med seg en premie fra finalen hjem. Ikke mye ryper første dagen, men i finalen var det rype opptil flere ganger i hvert slipp. Mye action!. Skikkelig betongføre hele dagen og strålende sol. Ble bare litt solbrent...

Alle valpene er det bare bra med! De blir 4 uker i morgen. Mai stadig litt i bedring.

21.03

Kaja er røntget HD fri A!

Valpene har nå begynt å få litt valpemat også. Alle syntes det var stas! Mai fortsatt ikke helt bra etter det som skjedde for to uker siden. Skal til mer undersøkelser i morgen. Men hun er glad, fornøyd og spiser bra.

18.03

Valpene vokser bra og alle er i fin form! Legger ut litt flere bilder nå i dag.

Startet Mini på Rjukan nå i helgen og det ble ingen premie. Søket, jaktlyst og fart er absolutt av beste kvalitet på alle måter, men pådro seg dessverre en støkk. Dro til fjells dagen etter for å finjustere det litt. Da var det dessverre tett tåke og råttent føre, så treningen ble ikke så bra som jeg håpet. Kaja var med og viste igjen stor jaktlyst og bra unghundsøk. Gleder meg veldig til fortsettelsen med henne!

Ellers er våren kommet for fullt her hjemme! Mange varmegrader og snøen smelter veldig fort unna...

12.03

Startet på Hemsedalprøven nå i helgen. Kaja fikk sin første dag på jaktprøve og innsatsen hennes var på topp. Veldig fornøyd med det hun viste av jaktlyst, fart og stil i debuten. Fint søk i både med- og motvind, men ingen fuglearbeid. Kobra fikk også sjansen lørdag og da blåste det etterhvert snøstorm og partiet måtte avbryte når sikten bare var 10 meter. Søndag var det Mini sin tur i VK, men lykkes dessverre ikke med å få til fuglearbeidet som måtte til. Men det blir flere sjanser for dem alle senere i vinter.

Valpene er i dag 2 uker gamle. Alle i fin form! De har begynt å se litt av verden nå når øynene har åpnet seg. Mai stadig bedre og tar seg av valpene på aller beste måte.

08.03

Valpene har såvidt begynt å åpne øynene nå. Spiser veldig bra og er runde og gode. Mai tar seg veldig bra av dem! Digg med snøfallet som kom i går!

06.03

Mai i stadig bedring - og alle valpene er i fin fin form!

05.03

Valpene er det bra med!

Mai ble sent lørdag kveld akutt og kritisk dårlig. Helt plutselig og uten forvarsel. Hastet avgårde til veterinærvakt og fikk startet undersøkelser. Ultralyd, røntgen, blodprøver og alt ble gjort! Det var en infeksjon i tarmen som ble svært kraftig og blødde mye. Mai var så kritisk dårlig at det sto om livet hennes disse minuttene og senere utover natten! Så kritisk at det så veldig mørkt ut. Det var et mareritt og attpåtil samtidig som hun hadde nyfødte valper. Hun fikk det av behandling og medisiner som kunne gis.

Nå to to dager senere er formen hennes heldigvis betraktelig bedre og hun spiser og drikker bra. Ligger tilbake i valpekassen sammen med valpene igjen. Fått tilbake melkeproduksjon også. Dette går rett vei igjen nå! Alle valpene er i fin form og suger bra med melk! Vokser seg større! Og Mai og jeg har planlagt masse mer jakt sammen!

Ønsker å rette en spesiell stor takk til Anita, Hans og Heidi som har hjulpet meg veldig mye nå når det sto på som mest! Valper og Mai fikk oppfølging og hjelp døgnet rundt! Takk også til alle dere andre som har kommet med råd og veiledning!

04.03

Vinterens første jaktprøvestart er nå unnagjort, selv om jeg ikke har fått vært i fjellet i det siste pga valpekullet. Startet med Mini på Rjukan. Det var knallvær og beinhardt turboføre. Mini gikk som ei kule og var beste søker i første runde, hvor heller ingen andre hadde fuglearbeid. I annen runde ble hun borte for meg litt langt ut, og dommer så Mini støkke rype. Da var det takk for i dag. Veldig sjelden det skjer med Mini, men hadde ingen sjans på det føret og man ikke ser støkken selv. Kommer sterkere tilbake!

28.02

Mai fødte 7 fine valper i går! 5 tisper og 2 hanner. Fødselen startet rundt midnatt natt til mandag. 3 valper kom først fint på normal måte, før fødselen stoppet opp. Aldri vært ute for dette tidligere, så nå var det tydeligvis min tur til å oppleve det. Selvsagt midt på natten. Kort fortalt ble det en tur til veterinær og fikk sprøyte for å gi mer veer. Det ga ingen umiddelbar effekt og keisersnitt ble bestemt. Det begynte å haste da det var mange timer siden forrige valp ble født. Alt var gjort klart til keisersnitt og noen sekunder før Mai skulle få narkosen, klemte hun til litt ekstra og ut kom det to valper til med noen sekunders mellomrom. Levende, fine og velskapte! Da var "proppen ute". Reiste etterhvert hjem igjen og ytterligere èn valp ble født i bilen, pluss en siste valp når jeg var hjemme igjen. Fra fødselen startet til siste valp var ute, tok det ca 11 timer. Ganske stor påkjenning for Mai, men hun er i fin form. Forrige kull Mai hadde gikk fødselen på halve tiden.

Alle valper samt Mai er i fin form. Valpene er ganske jevnstore, spreke og fine. Har også oppdatert med bilder i dag.

24.02

Ingen valper født foreløpig, men nå er det kun få dager igjen! Mai har blitt bra stor og er i fin form. Vekten har passert 21 kg, mot normalt ca 16 kg. Knallvær nå i det siste og strålende skiføre. Mini, Kaja, Kobra og jeg er stadig ute på ski! God helg!

20.02

Har vært en liten uke til fjells i Sverige! Trening av hunder. Snødde hver dag og føret var tungt. Men absolutt fin tur og fine dager allikevel! Trøtte hunder nå... Mai vokser stadig og det er bare en drøy uke igjen til termin nå. Valpekassen skal snart gjøres klar! Mini fyller 7 år i dag og har fått sin gave! Det var stas!

12.02

Bare 2,5 uke igjen til termin for Mai! Magen hennes vokser for hver dag og hun er i god form! Ser ut til å bli et passe stort kull! Spennende!

26.01

Har vært på ultralyd med Mai i dag og det ser ut til å bli et normalt passe stort valpekull! Moro! Fosterene er bare 2-2,5 cm store/små nå, så det er vanskelig å se helt eksakt hvor mange det blir. Mai er i fin form og glupsk på mat! 5 uker igjen til termin nå. De andre bikkjene er i fin form! Snørerkjører stadig med dem her hjemme - omtrent en meter med snø på skogen her nå. Ellers også vært på fjellet med dem siden sist. Ryper er moro!

17.01

Fortsatt for tidlig å se noe på Mai mht valper da det foreløpig er under 3 uker siden parring. Blir spennende å etterhvert se hvor mange valper det blir!

Hedda sliter med skaden i den ene skulderen. Ble skadet under jakta i høst og det er veldig vanskelig å finne hva som er galt. Røntgen hos to forskjellige veterinærer viste ingen feil mht brudd/forkalkninger e.l., men skulderen er fortsatt vond. Har siden nyttår nå vært til noen behandlinger hos veterinær og akupunktør Are Thoresen. Har nå tro på at hun skal bli bra igjen!

16.01

Har vært noen dager på toppjakt i Sverige. Fine turer i skogen med mye sol og snø. Jaktlyst, børse og kikkert var helt i orden. Snart 2 meter snø og stort sett ok forhold. Kunne gjerne vært enda litt flere kuldegrader for å få enda mer fugl i topp. Men uansett en flott tur og bra fangst med noen store svarte i sekken.

10.01

Gratulerer så mye med 1 års dagen i dag - Biff, Triac, Scott, Kaja, Saga og Sisu!

09.01

Godt Nytt År til dere alle!

Det er veldig bra med snø hjemme og jeg gjør stadig unna noen skiturer på kveldstid. Flott føre! Også vært på fjellet siden sist. Der var det vekslende føre og bikkjene har fått kjørt seg bra. Mini, Kaja og Kobra er i bra trening. Mai tar det mer med ro da hun nylig er paret. Blir spennende å se hvor mange valper det blir.

NYHETER 2011

28.12

Mai er nå paret med NO34088/09 Solheimfjellets Brando. Termin for valpefødsel er 29 februar! Er du interessert i å stå på valpeliste, så nøl ikke med å ta kontakt!

Mer info kommer på valpekullsiden snart.

27.12

Har vært noen dager til fjells i storm og orkan! Friskt og herlig det også!

21.12

Ønsker alle to- og firbente en God Jul og et Riktig Godt Nytt År!!! Tusen takk for alle hilsener og julekort som har kommet !

18.12

Mai har fått løpetid og skal pares i romjulen. Termin blir ca 1. mars. Mer info om hannhund m.m kommer straks paringen er utført.

18.12

Vært en fin helg til fjells med jakt og trening! Flott vær og flinke hunder ga ryper i sekken.

05.12

Vært to fine helger med jakt siden sist. Det har fortsatt vært mildt her i lavlandet og skogsfuglen har trykket bra. Hatt like fine situasjoner med felling nå i disse dager, som man har i september måned. Både Mini og Mai er i godt slag! I går var jeg til fjells på denne vinterens første vinterjakt. Hadde med Mini, Kaja og ES'n som er til trening. Strålende sol, men endel vind. Flott tur og fin hundetrening. Fikk felt et par ryper for Mini mens Kaja's bror, Scott, sekunderte fint og selvstendig. Flott dag i fjellet!

22.11

Sist helg var jeg en tur i Sverige på bra rapphøns trening! Klubbmesterskap lørdag og trening søndag. Ble fuglearbeid på alle bikkjene. Fine terreng, bra med sprek fugl! De voksne bikkjene gjorde det bra, mens Kaja fortsatt er ung og trenger mer trening. Men innsatsen er det ihvertfall ikke noe å utsette på! Håper det snart blir vinter og snø!

18.11

Var sist helg på både jakt og trening med noen avkom fra Rypedalen Kennel. Truls var eldste mann på 13 år, og fortsatt still going strong i fjellet! Moro å se!

07.11

Tett tåke på skogen i helgen, men orrfuglen trykket bra for bikkjene og det ble fugl i sekken. Mai er en slu smart jeger på skogen også. Tidligere i høst fikk jeg ørret som hadde spist lemen. Stor fin fisk, som raskt blir enda større ved å spise lemen når det er så mye lemen som i år. Har lagt ut bilde av dette nå. Fisken var på 1,7 kg og hadde spist to lemen. Litt kjøttsmak av fisken, men ellers helt fin...

30.10

Jaktet på både elg og fugl i løpet av helgen. Flott vær og fine forhold! Bra med fugl innpå skogen her hjemme. Sjekket viltkameraene og det var bra fangst der også. Har en ES tispe (2,5 år) til trening. Fikk røntget henne og hun var HD-fri. Apporten begynner å bli bra og apportbevis skal tas med det første. Skal også starte med henne på jaktprøver til vinteren.

23.10

Bra jaktdag på skogen med Mai i dag! Fint vær, flink hund og fugl i sekken! Vanskelig fugl, men ikke håpløst. I går startet jeg Mai og Mini på Vestfoldprøven. Sykt mye fugl og bare tre hunder fra partiet videre til finalen. Hverken Mai eller Mini lykkes denne gangen. Neste prøvestart blir til vinteren. Gleder meg til vinteren med skiføre, men først skal det jaktes mer i høst.

17.10

Da var elgjakten nesten ferdig for i år. Hatt mange fine dager på skogen. Bra med elg, flinke bikkjer, gode kamerater, flott vær og jeg har fått skutt flere dyr. Alltid spennende i elgskogen også! Jaktet litt skogsfugl med Mai nå i helgen. Hun var i strålende slag og fuglene trykket bra, så da ble fugl i sekken. Flott høstvær her nå - håper vinteren drøyer litt.

29.09

Andejakt på kveldstrekket i går kveld. Mye ender i farten og flere havnet i sekken! Moro jakt og god mat!

28.09

Sist helg var det start på NM skog med Hedda og Mini. Elendig med fugl, men Mini var nære å lykkes uten å få det helt til. Dessverre har hun fått en infeksjon og må nå behandles og hvile i tre uker. Hedda gikk også veldig bra men ingen sjanser på fugl. Har ikke startet Hedda på prøve siste året og dette var hennes siste jaktprøve. Men skal kose meg masse på jakt sammen med henne i flere år til! Vi digger jakt begge to! Søndag var det premiere rådyrjakt med kamerater her hjemme. Det ble rådyrfall første morgen. Ellers litt skogsfugljakt resten av helgen. Også vært en dag på Krokstad og trent bikkjene på rapphøns og fasan sammen med Hans. Bra med fugl og flotte terreng. Fin gjennomkjøring for bikkjene.

21.09

Har sjekket viltkameraene jeg har i Hofskogene og nå var det bilde av stor elg! 18 takker! Vet ikke om noen som har skutt så stor elg der tidligere. Håper å se den i elgjakta også! Flere nye bilder lagt ut nå.

20.09

Da har det vært noen flotte uker til fjells og skogs! Supert! Både vært hundeføring og jakt på rype, skogsfugl og elg. Bikkjene har vært i form og gjort sine saker bra. Mini og Mai har vært første gruppe som er brukt mest. Hedda begynner å dra på årene, men still going strong. Vilde hatt sin beste høst, så også fornøyd med henne nå. Kaja er i lære og jeg har skutt den første rypa for henne. Søket hennes er bra til å være så ung. Mye lemen i fjellet som hun syntes var spennende til å begynne med. Har også hatt med meg elghunden Bolla som vi har skutt elg for. Vært topp samvær med venner og kjente. Takk til dere alle! Fortsatt mye jakt igjen i høst, samt noen jaktprøver. Har også lagt ut diverse jaktbilder på bildegalleriet.

22.08

Var på jaktprøve i Bittermarka og Trysil i helgen. Mini fikk start begge dager, men lykkes ikke med å finne fugl i slippene sine. Ellers bra innsats av henne! Mai var dessverre langt ned på ventelistene begge dager og fikk ikke start. Nå er det høst!

16.08

Rypetaksering er unnagjort! Bra oppgang med både flere og større kull enn de siste år. Mye lemen i fjellet. Bikkjene er i rute og klare til sesongen starter. Godt at høsten er i gang! Har lagt ut endel nye bilder på bildegalleriet.

07.08

Høsten nærmer seg fort nå! Både hunder og jeg gleder oss stort til hva som skal skje fremover! Rapporter kommer etterhvert. Kaja fyller 7 mnd kommende uke. En valp jeg er veldig glad i, og som jeg tror kommer til å bli en skikkelig bra jakthund. Kommer til å bli omtrent på størrelse med sin mor. Djerv frisk valp som er skapt for fart og action. Veldig pigg og lettlært. Skal bli moro å la henne komme mer i fugl fremover. Venter bare på at rypefjellet er klart!

22.07

Hedda var uheldig og fikk et vepsestikk eller huggormbitt i snutepartiet. Så ikke det skjedde, men plutselig var hun bare skikkelig hoven! Fikk medisin og et døgn senere var hun helt fin igjen. Vi er i rute til høsten og nedtellingen har begynt for alvor. Det kommer til å bli mange fine jakter! Blir som vanlig stort sett det samme som tidligere, men noen nye planer er også i orden. Skal også starte på noen jaktprøver i høst. Sommeren har vært ganske våt, så jeg tror høsten blir kjempefin!

04.07

Fortsatt sommer og nedtelling til høsten! Bladet Fuglehunden kom ut denne uken og et bilde fra meg med Mini som hopper til vanns er på forsiden.

21.06

Jeg holder aversjonsdressur hund-sau i regi av Buskerud JFF her i Lier. Har bikkja behov for det, så gå inn på hjemmesiden til Buskerud JFF for å se datoer og evnt melde på.

14.06

Marco jakter nå i nye jaktmarker....

Han ble 13 år i vinter og kreftene begynte nå å ta slutt. Marco var en personlighet, herlig kar og en veldig god jakthund. Hadde et flott liv med mange fine turer og jakter!

Takk for alt Marco! Tror det er enormt mange ryper der du er nå.

14.06

Både Mini og Mai har fått løpetid nå. Blir ingen valpekull nå, da det passer svært dårlig for meg med valpekull om høsten. Mai løper raskt, bare 5 mnd siden hun fødte valper. Mini er det snart halvannet år siden hadde løpetid sist.

29.05

Har oppdatert bildegalleri siden igjen.

18.05

Gratulerer til Rypedalens's Saga som har vært på utstilling for å vise frem kroppen sin. Fikk veldig fin kritikk og ble beste valp. Fikk også HP. Moro! Gratulerer!

Mai fylte 5 år i går - hipp hurra for det!

15.05

Får stadig tilbakemeldinger fra dere valpekjøpere. Moro! Valpene fra i vinter utvikler seg bra og jaktinteressen er der. De jakter og har foreløpig bl a hatt nærkontakt med lemen, elg og bjørn! Dessverre ikke noe bilde av valpen som løp litt etter en bjørn. Var bare noen få tiltalls meter unna. Stadig nye opplevelser for dem! Hundene er inne i en litt rolig periode nå, men høsten kommer fort så jaktplanene er i ferd med å ta form. Er kompis med børsa for tiden og det gikk bra på et stevne forrige helg også. Ha en fortsatt fin sommer!

01.05

Har vært på orre- og tiurleik siden sist. Digg å ligge ute under åpen himmel i det strålende vårværet som har vært nå. Helt topp! I dag var jeg å luftet hagla for første gang siden vinterjakta. Lerduer ikke skutt siden i fjor sommer. Deltok på et lerduestistevne med såvidt over 100 deltakere. Skøyt 47 treff av 50. Og ingen andre hadde flere treff enn det! Veldig moro!! Godt å være på lag med børsa - det går mot høst etterhvert. Blir trening nå fremover.

Bra med besøk av harer på viltkamera hver morgen/kveld. Saltsteiner er satt ut til elg/rådyr. Bikkjene synes det også er fint med vår og sommer. Kaja vokser og er med på det aller meste hver dag.

25.04

Da var påsken over for i år. Utrolig lite snø i fjellet. Men det ble mange turer med bikkjene allikevel. Noen dager gikk jeg på gamle ski, ellers så var jaktstøvler det beste nå i påsken. Flere fine forskjellige toppturer ble det også. Utrolig hvor flink lille Kaja er til å holde følge på lange fjellturer. Strålende vær hver eneste dag. Sesongens siste skitur er dermed unnagjort en måned tidligere enn i fjor. Har oppdatert bildegalleriet med fine rypebilder.

13.04

Da var helgens arrangement på Geilo unnagjort! Buskerud JFF's 100 års jubileumsarrangement med utstilling og jaktprøve. Nesten 100 hunder på utstilling og ca 600 starter på jaktprøven. Mye jobb for oss som arrangerer, men veldig moro når det hele går så bra og tilbakemeldingene er så positive. Kaja deltok på valpeshowet med Mina Simensen som fører. De var veldig flinke begge to! Ble beste GS valp og nr 2 BIS Valp. 13 valper med på showet. To av brødrene til Kaja var også med og fikk vist frem kroppene sine. Neste år er alle med på jaktprøven. Startet med Mini på jaktprøven. Gikk knallgodt i kvalifiseringen og var beste søker den dagen. Fikk max score på tallkarakterene. Lite fugl og bare en premie på partiet. I Semifinalen var det fugl overalt og Mini hadde ikke dagen sin. Ble også slått i fugl i siste runde. Gratulerer til alle kjente som fikk fine premier og til alle vi som arrangerte det hele! Bilder kommer senere.

04.04

Var på jaktprøve på Hovden sist helg. Bra vær og turboføre. Mini er i veldig bra form og var blandt de beste på søk og dermed videre til finalen. Kom dessverre ikke i fugl i finalen og dermed ingen premie. Nytt fotoutstyr er i hus, så nå blir det kanskje enda mer snurr på fotograferingen fremover.

27.03

6 VK Finale til Mini på Rjukan! Startet med både Mini og Mai på Rjukan III prøven nå i helgen. Mini gikk videre til finale på søk. Skikkelig turboføre og både fart og jaktlyst var helt på topp! Hun er i bra form nå! Mai mangler trening etter å ha hatt valpekull i vinter. I finalen ordnet Mini to fuglearbeid uten reis, pådro seg en støkk og ble også slått en gang i fugl. Det holdt til en 6 VK Finale. Var utrolig bra med fugl i finalen! Fugl opptil flere ganger i de fleste slippene, og alle fikk ikke plass på premielisten. Fint i fjellet med turboføre, sol og premie!

22.03

Strålende vær på fjellet sist helg! Fine dager på tur og fin trening for bikkjene. Kaja vokser bra mye og er en glad aktiv liten valp.

15.03

Startet Mini på jaktprøve i Hemsedal sist helg. Ble ingen premie - kommer sterkere tilbake neste gang :-) Hadde også en fin treningstur i fjellet. Strålende vær og påskestemning!

10.03

Valpene ble levert forrige uke og sist helg. Tispene reiste til Malå/Sverige, Kajaani/Finland. Kaja skal jeg beholde selv. Hannene har fått hjem i Lier, Mesnali og Bolkesjø. Navnene på hele flokken ble: Kaja, Saga, Sisu, Biff, Triac og Scott. Blir spennende å følge dere alle fremover!

Kaja er i kjempeform og er som valper flest opptatt av lek og moro! De voksne synes foreløpig hun er liten og uberegnlig. Men snart får hun dele hundeseng med dem alle.

Jaktprøvesesongstart for meg nærmer seg fort! Grunnlaget i fjellet har ikke blitt like mye som tidligere pga valpekullet. Men vi har nå hatt en rekke fine skiturer her hjemme.

Marco fyller 13 år idag! Var bilde av han og Mini på forsiden av Fuglehunden denne gangen.

26.02

Valpene er i kjempeform! De hadde sin første lille tur ut i dag. Det ble mye lek og moro i snøen. Veterinær har vært på besøk og alt er i orden. Nærmer seg levering nå.

07.02

Valpene er nå 4 uker gamle. Har begynt å gi dem valpemat og det var veldig populært! Alle i fin form og vokser bra. Mer lek og moro nå. Har ellers vært noen dager i Alta. Turen på vidda ble veldig kald og forblåst. Håper på bedre vær neste gang.

31.01

Valpene er nå 3 uker og i fin form! Har vært noen dager på jakt i Sverige. Toppjakten startet med -25 første morgen, for så å bli +5 noen timer senere. Regn og vind gjorde toppjakten omtrent umulig. Noen orrhaner ble det. Dermed ble det mer rypejakt med hundene istedenfor. Noen ryper i sekken ble det. Fin tur selv om været var "håpløst". Les gjerne siste utgaven av Jeger Hund & Våpen. Bra toppjakt der! Kopi ligger et annet sted på denne siden. Nye bilder er også lagt ut.

23.01

Flere bilder er lagt ut på galleriet nå. Til dere som har Rypedalen hunder, send gjerne noen bilder. Alle valpene vokser bra og er i fin form.

15.01

Alle valpene er i fin form og legger bra på seg. Mai er flink med dem. Alle er solgt! Skulle gjerne fått noen flere valper, da det var flere av dere jeg gjerne skulle ha solgt valp til denne gangen. Skal beholde en tispevalp selv. De andre valpene blir boende i Buskerud, Telemark, Hedmark, Sverige og Finland. Følg med på bildegalleriet for stadig nye bilder av valpene.

Er ofte ute på ski med hundene her hjemme. Strålende føre og løyper! Mini begynner å komme litt mer i form. Ligger først i løypa igjen nå. Det blir jaktprøvestarter i vinter etter at valpene er levert. Har også planlagt litt jakt i vinter.

11.01

Valpene ble født i går, 5 dager før termin. 6 valper. 3 tisper og 3 hanner. Alle i fin form og jevne i størrelsen. Mai er i fin form og tar seg av valpene på beste måte. Bilder er lagt ut på nettsiden. Jeg kommer til å kontakte aktuelle valpekjøpere i løpet av de første dagene.

09.01

Det nærmer seg valpefødsel! Valpekassen er klar, så nå er det bare å vente til valpene kommer om noen dager. Legger ut info her straks valpene er født. Mai er blitt veldig stor, så jeg tror det er et bra kull. Formen er fin. Mai var forresten på forsiden av bladet Fuglehunden som kom sist uke. De andre bikkjene er i bra slag. Vært fine turer på ski de siste dagene.

02.01

Godt Nytt År til alle! Har vært på fjellet siden sist. Faktisk mer snø hjemme enn på fjellet. Veldig kaldt juledagene med -35, så da ble det innedager. Men deretter mildere vær og fine turer med bikkjene. Mini er fortsatt i opptrening etter operasjonen og har nå hatt sine løpeturer. Ser heldigvis bra ut! Men hun er et godt stykke unna normal form foreløpig. Mai har måttet ta det mer med ro siden magen nå begynner å bli veldig stor. Hun er i fin form ellers. De andre også i bra slag. I slutten av neste uke er det valpekull i huset her. Moro!

NYHETER 2010

22.12

Ønsker dere alle en God Jul og et Riktig Godt Nytt År!

15.12

Under en uke etter jeg satte opp noen mårfeller, gikk den første måren i fella. Bra stor og kjempefin pels. Måren tar godt for seg av småvilt, så flere jegere burde drive med fellefangst etter mår. Magen til Mai vokser fint. 1 mnd igjen til termin nå.

09.12

Har vært på ultralyd med Mai i dag. Det viser at det er et helt normalt kull på gang :-)

06.12

Mini har vært til kontroll på Norges Veterinærhøyskole. Inngrepet virker å ha vært vellykket. Heldigvis! :-) Mini ble også testet på tredemølle i basseng. Hun gikk villig i trav, men ville gjerne heller svømme. Hun må trenes svært forsiktig opp, og full belastning kan først skje om noen uker. Mai er nå snart 3,5 uke på vei. Synes jeg ser bra tegn til at hun er drektig. Ellers er det full vinter her hjemme. Mange kuldegrader og mye snø. De første skiturene er unnagjort. Mårfeller er hengt opp i skogen og venter spent på fangst. Reven glimrer foreløpig med sitt fravær. Har ellers også vært en tur på Krokstad i Säffle siden sist. Moro med jakt og trening.

30.11

Hjemmesiden har nå fått ny utgave! Håper den faller i smak! Oppdateringer kommer fortløpende, plutselig, med ujevne mellomrom, eller kanskje oftere!:-)

15.11

Da er Mai inseminert med frossen sæd fra NJCH Rørosvidda’s Tzarek 23847/93. Valper ventes født 15 januar! Er kjempefornøyd med at jeg fikk anledning til å bruke dose fra Tzarek. Tzarek var en veldig god hund som var kjennetegnet med å være en utholdende viltfinner med et stort konkurranse instinkt. Gikk hardt og var ofte først i fugl. Tror dette blir en topp kombinasjon med Mai sine egenskaper. Skal beholde en valp selv også. Tzarek har tidligere avlet meget gode hunder som også har vært tidlig jaktmodne. Dette blir Mai sitt første kull. Valper selges kun til jegere som også vil gå jaktprøver. Ta kontakt for info! Mer info kommer også senere! Skogsfugl- og elgjakta litt vanskeligere nå med snøen som har kommet. Det har blitt skiføre i skogen nå!

01.11

Mai har fått løpetid! J Det betyr parring om ca 2 uker. Blir termin medio januar og levering 7-8 uker deretter. Info om hannhund etc kommer straks paring er unnagjort. Mini har operert skulderen. Så etter forholdene ganske greit ut. Leddbånd og sideligamenter er fixet på. Skal bli helt bra igjen nå i vinter J Elgjakt i helgen som var. Skøyt to elger, begge i fin los! Moro!

20.10

Da var to uker på elgjakt unnagjort. Alltid fint å være i skogen! Nesten strålende vær hver eneste dag – bortsett fra èn dag hvor det kom hele 80mm regn! Vært mange fine loser og jeg har vært heldig med å få skutt elger både i stålos og på post. Ganske så intenst når man kommer så tett på som 10 meter i tettskogen J Noen elger har vært av ”feil størrelse”, så de ble bare skutt med kamera. All jakt med gode hunder og kamerater er topp! Mini sin skade i skulderen må dessverre opereres på Veterinærhøyskolen nå neste uke. Så da er resten av høsten gått for henne. Prognosen for at hun skal bli bra igjen er heldigvis stor, så jeg håper hun er klar igjen på nyåret. Venter løpetid på Mai i løpet av noen uker. Hun skal da parres. Legger ut info om valpekull og hannhund når løpetiden har startet. Frem til det blir det mer jakt og friluftsliv! J Bilder kommer om noen dager…

03.10:

Hadde en kjempefin jakttur her hjemme etter jobb en ettermiddag. Liten runde på skogen med Hedda og Mai. Knallfint fuglearbeid på voksen tiur med Hedda. En situasjon som jeg alltid vil huske! Og ja, det er kjempemoro med stand, pang og apport! J Hedda apporterer fint en levende voksen tiur inn til far. Moro! Hadde flere stander på begge, men det meste lettet utenfor skuddhold. Ble ingen jaktprøve i helgen da Mini er skadet. Snart elgjakt!

27.09

3 premie kvalik NM skog på Hedda! Startet Hedda, Mini og Mai på NM skog i helgen. Alle tre er i kjempeform etter høstens jakter. Både Mini og Mai leverte søk av beste klasse i følge dommeren. Mini litt åpen, men ikke noe av betydning. Dessverre ingen fugl i slippene deres og dermed ikke videre, siden premielisten på partiet ble full. Hedda gledelig nok den ene premien, 3 premie kvalik NM skog. Hedda har vært i klart bedre form i høst enn de to foregående. Sprudler av jaktlyst og overskudd! Tidligere i høst har som hun eldre jakthunder ofte gjør – blitt litt egenrådige på sine eldre dager. Vet best selv, far finner meg alltid osv. Hadde håpet at den siste uken på skogsfugljakt skulle få Hedda på bra samarbeidsnivå før NM skog. Det gikk bra! Knallfint fuglearbeid hvor hun viste solid erfaring med skogens største fugler. Her er kritikken hun fikk: Hedda går et stort anlagt søk i fin fart stil og aksjon. Bruker vind og biotop på en fin måte. Blir noe åpen i mellom, men med fin kontakt. Hun blir borte, det letter 4 stk tiur når hun finnes. Hun justerer, ny stand, røy letter presist foran Hedda og hun er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit og apporterer korrekt. Tildeles 3 premie NM skog kvalik.

I semifinalen gikk hun enda bedre, men hadde dessverre stang ut. Hun forsvinner inn i biotop ved en hogstkant. Jeg tror hun står og begynner å gå nærmere. Hører fugl lette fra bakken og sette seg i treet. Ser ikke Hedda og tenker at hun står fortsatt. Når jeg nærmer meg går det voksen tiur ut i fra treet. Når vi kommer på ”skuddhold” ser vi Hedda stå under grana og logre. Stang ut! Senere ingen fugl i hennes slipp. Dermed ikke videre, de andre som gikk videre på søk hadde ikke hadde fugl i sine slipp.

Søndag ble det derfor skogsfugljakt og bål på skogen! J

21.09:

Da var en strak måned til fjells og skogs unnagjort! Det hele startet med jaktprøve første helgen med Mini og Mai. Mini fikk en 3VK. Mye fugl i Trysil og fugl opptil flere ganger i omtrent hvert slipp. Mini gikk veldig bra, hadde et flott fuglearbeid med frisk reis på stort rypekull, men fikk også makker fugl i mot seg på slutten. Men premie ble det! Veldig fornøyd da hun tross alt hadde ligget helt i ro de siste tre uker og ikke hadde sett ei rype siden vinteren! Så bar det avgårde til Sverige på to ukers hundeføring. Aller mest fjell, men noe skog også. Hedda, Mini og Mai fungerte veldig bra! I god form og flinke i fugl. Dessverre kuttet Mai seg skikkelig og måtte holdes i ro flere dager. Såret gikk forøvrig opp på nytt nesten to uker senere og måtte syes enda en gang, også da langt til fjells. Jeg var også i år på egen rypejakt sammen med Rune, Randi og Ole Verner. I fjor holdt vi på å regne bort - i år var det full sommer. Store kull og bra med rype i år! Flott jaktuke! Deretter var siste uken i denne omgang satt av til skogsfugljakt. Og jaggu ble det ikke bra med fugl i sekkene her også! Moro! Skulderen til Mini har stort sett holdt bra, men gikk på en ny smell på slutten av skogsfugljakta. Håper den blir raksere bra igjen denne gang. Hatt fire fine uker til fjells og skogs med gode venner! Takk til dere alle! Og fortsatt er det masse masse igjen av høsten! Oppdateringer kommer litt hyppigere nå.Fortsatt skitt jakt folkens! :-)

18.08:

Nå braker det løs om kun få dager! Har vært på rypetaksering og det så mer lovende ut enn de to siste år. Hundene er i rute unntatt Mini. Hun pådro seg en skade i en muskel i skulderen for 2-3 uker siden. Har måttet holde henne helt i ro siden det. Virker bra nå, så det blir spennende å starte henne på jaktprøve uten å ha løpt i fjellet på forhånd. Og du verden hvor mye moro som skal skje i ukene som kommer! Ønsker alle en fin høst og skitt jakt! :-)

30.07:

Da er juli måned unnagjort og høsten bare dager unna. Sommeren har ikke vært den varmeste i år, men helt fin. Mange fine turer sammen med bikkjene. De har fått bra og mye kondisjonstrening. Jeger og skytter er også i rute. Vi er klare for høsten! J Mye smågnagere og rapporter om fine kull på både rype og skogsfugl lover veldig bra. Tror dette blir en flott høst! Blir et par jaktprøver på fjellet i høst, samt noe skog/lavland. Men absolutt flest dager på jakt ja! Samme opplegg som tidligere, bare litt utvidet. Flere oppdateringer kommer før høsten er i full gang...

07.07:

Ikke spesielt mye som skjer for tiden foruten det vanlige. Bikkjer og jeger er i trening for å være i godt slag til høsten. Både hagle og rifler har blitt brukt godt på skytebanen en stund nå. Solen har snudd og det går raskt mot lysere tider nå! Har planlagt mye moro til høsten. Mye av det vanlige, men også noe nytt/annerledes enn i fjor. Ser stadig diverse vilt på sykkelturene i skogen. Forrige kvelden så jeg orrfuglkyllinger som akkurat hadde lært å fly noen meter. Bra mange kyllinger! Selveste stortiuren her hjemme vet jeg også hvor har tilhold. Lover godt for jakter senere på høsten. Mye smågnagere i fjellet nå. Noen har også sett lemen! Mange rypekyllinger har også blitt sett. Bra vær og oppvekstvilkår mange steder i sør norge lover bra for høsten! Nå er det bare noen få uker igjen - så er høsten i gang for fullt! Fortsatt God Sommer! J

15.06

Sommeren er i gang og Mai+Vilde var på utstilling sist helg i Drammen. Det ble ingen rød sløyfe da, så vi får prøve på nytt igjen ved en senere anledning. Satser på at begge får første premie neste gang. Mini var jaktsugen (som vanlig!) og vant apportkonkurransen. Det gikk ut på å hente to tinte ryper på kortest mulig tid. Hedda ble nr 3. Mange doubleer skal det ble på jakta i år også! Skyteformen terpes og er ganske i orden. Finner stadig nye sykkelrunder å ta med bikkjene her hjemme. Strålende veier/traseer/stier og både bikkjene og jeg digger det! Fortsatt God Sommer! J

18.05:

Langhelg til fjells. Strålende fint skiføre et par dager, men så ble det mye regn, mildt og full vårløsning. Men rakk noen fine skiturer og toppturer før det ble helt håpløst å ta seg frem. Mai har fylte år i går og dagen ble bl a feiret med lang sykkeltur i skogen. Det synes hun var helt topp! J

10.05:

Har kommet i gang med litt skytetrening igjen. Skutt lerduer og lerduesti. Skøyt dessuten jaktfeltstevne sist helg. Aldri vært med på det tidligere. Det var skikkelig moro og fin trening! Man skyter med rifla på forskjellige pappfigurer av diverse dyr og fugler på avstander fra 40 til 200 m . Både liggende, sittende og stående skyting. 140 poeng (max er 150) og klasseseier var morsomt i debuten. Gøy å trene litt både med hagla og rifla nå på våren. Første sykkeltur er unnagjort på grusveier som ligger lavt i terrenget her hjemme. For mye snø innpå skogen fortsatt. Bikkjene syntes det var helt topp med sykkeltur! Spesielt Mini digger de løpeturene noe innmari ;-)

03.05:

Lå ute begge nettene i helgen på leik. Først på en veldig bra tiurleik. 7 tiur og 1 røy var med på leken. Det var toppers. Nærmeste tiur passerte på 5 meters avstand. Dessverre ingen bra bilder fra den natten. Deretter var det ut på orrleik kvelden etter. Har var leken ikke helt på topp nå. De satt veldig spredt og spilte for seg selv. Men uansett flott å være til skogs i strålende fint vårvær. Så absolutt skiføre i marka fortsatt. Fint skareføre med litt barflekker.

30.04:

Det blir ingen valper nå! L Har vært på ultralyd med Mai i dag og hun er tom for valper! L Jeg begynte å bli mistenkelig da magen henne ikke har blitt større den siste tiden. Så det hun har lagt på seg frem til nå skyldes bare mye mat og lite trim. Har holdt henne mye i ro de siste par måneder da jeg har trodd hun har vært drektig. Aldri skjedd meg før at tispa har gått tom etter parring. Så jeg beklager virkelig til alle dere som har stått på valpeliste! Jeg hadde også sett frem veldig frem til dette valpekullet. Klarer ikke å trylle frem noen valper akkurat nå. Skikkelig kjipt! L

26.04:

Startet sist helg på Rolf Sevendals Minneløp i Femund. Mini gikk veldig bra fredag, men gikk akkurat ikke videre til semi. Kort fortalt fikk jeg stang ut på noe som burde vært helt ok. Mini ble da rangert èn plass for langt ned til å gå videre. Dermed ble det jaktprøvedebut for Vilde lørdag. Hun gikk rett og slett glimrende hele lørdagen uten å lykkes. Moro å se innsatsen til Vilde, men kjipt med lite fugl. Søndag gikk hun også helt til kvelden uten å lykkes. Det var strålende solskinn og skikkelig turboføre hver dag. Skikkelig digg å være i fjellet da. Etter å ha gått tre fulle lange dager har det til sammen kun blitt delt ut 2 premier på de 48 startene hundene som jeg har sett. Terrengene var fine, men det var helt elendig med rype! Så her håper jeg rypene er ekstra godt med kyllinger i år om det skal bli bra neste år. Takk til venner og kjente for hyggelig selskap i helgen! Tror det var til sammen 25 hunder på gården der vi bodde J

Siden sist har jeg også avlyst en tur til Island pga ”askeproblemene”. Tar det igjen en annen gang! I morgen er det bare 2 uker til termin for Mai. Blir spennende å se hvor mange valper det blir J

20.04:

Gratulerer til Rypedalens Hanna og Oddbjørn Fjesme som fikk 3UK på Hattfjelldalprøven sist helg! J Deres første premie, men garantert ikke siste. Hanna er sterk, med bra trøkk i søket. Hun kommer sikkert til å gjøre det bra i AK til høsten. 3 uker til termin for Mai i dag. Magen vokser bra! J

14.04:

Mai sin mage vokser! Nå er det 4 uker igjen til termin. Valpenes far, Åens Gangster, fikk sist helg 4VK på Dansk Gordonsetterklubb Hovedprøve. Gina, som er søster av Gangster, fikk sist helg 1AK på Hovden. Gratulerer til begge. Nå er det full vår, så nå blir det til å ligge ute noen netter på orre- og tiurleik J

12.04:

Geiloprøven ble avviklet i helgen med skikkelig turboføre og strålende solskinn! Fredag gikk jeg som settedommer og fikk bl a se Rypedalens Karo imponere med topp søk og gode viltfinneregenskaper. Det var bare maks uflaks som gjorde at han ikke kom på premielisten den dagen. Men han lykkes helt sikkert snart. Lørdag startet jeg med Hedda og Mini i VK. Hedda pådro seg en støkk i første runde, og med ingen fugl i siste runde ble hun for langt ned på listen til å gå videre. Mini var i veldig godt slag og lå helt i toppen på søk etter første runde, men ble dessverre slått i fugl i siste runde. Dermed falt hun ned til nr 7 og kom akkurat ikke videre til finalen. Bedre lykke neste gang! Flott helg med gode venner til fjells! J

05.04:

Digg med påske i fjellet selv om påskeværet ikke var helt på topp. Har gått lange turer med bikkjene hver dag. Mai har stort sett vært på hytta for at valpene i magen ikke skal bli utsatt for altfor store påkjenninger. Skiføret til å begynne med var skare, men det ble raskt tyngre med all den kramme nysnøen som kom. Mini, Vilde og Hedda er i godt slag. Blir to jaktprøver på oss nå etter påske. Hadde en topptur i påsken hvor jeg opplevde totalt whitout på vei ned og hjem. Påsken mathøydepunkt var langtidsstekt helt rådyrlår. Veldig bra! Var også en tur i Hemsedal og sto alpint med fine forhold. Nå er det vår! J

22.03:

Jaktet rev sist helg sammen med Asmund. Lokket på rev med fløyte tidlig om morgen + kvelden. Spennende jakt det også! Mye snøsmelting for tiden, men fortsatt plenty med snø her hjemme også. Skarpt føre på snørekjøringsturene nå. Bikkjene er i form og det går bra raskt unna! Holder Mai ganske mye i ro da hun forhåpentligvis er drektig. Snart påske, så ønsker dere alle en God Påske! J

15.03:

Var til fjells i helgen og trente hunder. Fortsatt tungt gjennomslagsføre. Ingen jaktprøve for meg pga løpetider. Men Eilif startet i Hemsedal og fikk 3 AK på Rypedalens Era. Era’s datter, Kara, og eier/fører Karine debuterte på samme jaktprøve og fikk 3UK. Gratulerer til begge premiene! J Gratulerer også til andre kjentfolk som fikk fine premier på denne prøven! J Det var flott under de vanskelige forholdene som var i helgen

11.03:

Mai er parret med Åens Gangster som eies av Kent Hvirring Jensen i Danmark. Tusen takk til Erik Petersen som gjorde dette mulig ved å komme til Norge med Gangster! Termin: 11 mai. Gangster er en meget solid jakthund som også har gjort det meget bra på jaktprøver. Gangster ble årets GS i DK i 2008 samt er kullbror av Derbyvinner. Kommer helt sikkert til å se mye bra av han fremover. Mai er også en veldig bra jakthund som har flotte resultater på jaktprøver. Mer info på valpekull siden, samt kontakt meg gjerne på telefon eller mail! J

10.03:

Løpetid på hele flokken! Passet dårlig da vi nå var veldig klare for jaktprøver! Derfor blir det en veldig kort sesong i vinter med debut etter påske. Sist høst var jo både Mini og Mai langtidsskadet, så jeg var litt sugen på å starte igjen i vinter. Men får ta det igjen senere!

02.03:

Mai har fått løpetid og kommer til å parres neste uke! Mer info om hannhund, tider osv kommer neste uke! J

Forrige uke pakket jeg bilen og kjørte et halvt døgn nordover for å dra på vinterjakt. Været slo seg vrangt og det ble omtrent tidenes kaldeste avslutning på februar måned. Fikk bare to hele dager i fjellet med bikkjene. Det var så kaldt (-37 i området) at det ble noen dager med kun vedfyring samt litt fotojakt i skogen uten hunder. Legger ut bilder av dette også. De to dagene som det gikk å være i fjellet var bra. Føret var bra og rypene lå i dokk og trykket veldig bra. Spesielt Mini var skikkelig jaktsugen. Ble bra fangst! J Men hjemturen den ene dagen ble vannvittig kald! Hadde nesten to mil til vei og scooteren stoppet etter 1 km midt på et stort islagt vann. Solen gikk ned og det ble over 20 kuldegrader i tillegg til vind. Kort fortalt fikk jeg liv i den etter mye skruing og plundring. Svinkaldt!! Kom meg ut av fjellet og slapp å ligge ute den kalde natten i en fjellduk. Skulle vært på jaktprøve på Rjukan nå til helgen, men den er avlyst pga ekstremt føre. Vinteren hittil har vært utrolig med mye snø og kulde – helt uten vind og mildvær. Håper føret i fjellet setter seg nå snart!

Kommer neste uke med mer info om valpekullet som ventes født i Mai måned og da levering i begynnelsen av juli.

08.02:

Fortsatt ingen løpetid hos Mai, men den kommer hvilken dag som helst! Hun skulle ha løpt i januar, så den er ”nødt” til å komme i løpet av kort tid. Legger ut info straks løpetiden har startet.

25.01:

Hadde en vannvittig bra helg på toppjakt i nord-sverige! Hvor det var, røper jeg ikke! Men først må jeg rette en stor takk til den SAS ansatte på Værnes som gjorde at jeg kom meg videre med siste fly torsdag kveld. Flyet inn til Værnes ble forsinket og da mistet jeg neste fly. Siste fly var helt fullt, men den hjelpsomme SAS ansatte gjorde slik at jeg kom meg videre med dette flyet allikevel. Tusen takk til deg! J

Toppjakten ble en helt fantastisk drømmejakt! Skøyt 8 store fine tiurer på to og en halv dag. Aldri opplevd noe liknende! Selv om været ikke var det aller beste for slik jakt, ble det vannvittig vellykket. Så store flokker med tiur. Fantastisk syn! Det å snike seg inn på disse med helt snødekt skog var flott. Store stolte flotte fugler i en fantastisk villmark. Tikka 223 med lyddemper plukket ned tiur på både korte og lange hold! Ubeskrivelig bra jakt på alle måter! En tur jeg aldri vil glemme! Flokkene er der og jeg gleder meg allerede til neste vinter J

18.01

Hadde en kjempefin jaktdag sist helg. Mini, Mai og jeg var i støtet selv om det var kaldt og surt i fjellet. Flinke hunder og fine situasjoner. Dagen ble strålende og det ble 6 fine vinterryper i sekken! J Ingen løpetid på Mai enda, men venter den hvilken dag som helst.

04.01:

Dro til fjells rett før jul og Mini fikk sin første løpetur i fjellet på julaften. Super julaften synes hun! Innsatsen var på topp selv om kondisjonen er litt nede etter 3 mnd i ro. Testen gikk heldigvis bra! Skaden virket nå å være leget. Ble turer med bikkjene nesten hver dag de snaue to ukene jeg var i fjellet. Noen dager korte turer da det har vært veldig kjølig. Føret var til å begynne med ekstremt tungt. Ryper finnes fremdeles og det er deilig med skikkelig vinter!

Ser på nettsiden til NGK at Mai er høyt oppe på viltfinnerindeksen i UK med 12-3 i egen stand/makker stand. Mini er helt oppe på fjerdeplass på indeksen for VK med 7-1 i egen stand/makker stand. Ingen statistikk for de i AK da de begge hadde en veldig kort karriere med èn og fire starter. Bryr meg ikke mest om statistikk, men viltfinneregenskaper er noe av det viktigste for en jakthund. Bra at de gjør det bra der! Tallkarakterer er det mange feil på! Sjekket dogweb og fant mange feil på egne hunder. Bl a har Mini fått tallkarakterer (dårlige) på jaktprøve hun ikke har startet på! Godt gjort! Og skulle man bare tatt hensyn til tallkarakterer/starter så burde jeg som flere andre ha droppet de mange tidlige vinterprøvene. Bryr meg ikke så mye om det. Synes det er ok å starte tidlig på vinteren også. Vet at bikkjene er noen luringer som veldig mange ganger finner fugl før makker.

Skal gå diverse vinterprøver i år også, men kommer til å prioritere noen andre prøver enn i fjor. Vilde skal startes i uk og Mini skal startes i vk. Blir neppe noen starter på Mai pga valpekull. Hedda er i slag, men er eldst og jeg velger å prioritere de som er yngre. Men først skal det jaktes og trenes litt mer før den sesongen begynner.


s5 logo

Søndre Eggevei 4
3404 Lier

 
922 64 939