Født: 10.03.96 - Regnr: 08045/96

Beste resultat jaktprøve: Norsk Jaktchampion

Tici er en hund som har betydd ekstra mye for meg. Hun er for meg en unik jaktmaskin som har gitt meg mange utrolige opplevelser jeg aldri vil glemme.

En råsterk, presis, djerv jeger som “alltid” finner fugl under alle typer værforhold. Hun har det ekstra “killerinstinktet” på jakt som jeg er ute etter. Har det ekstra som skal til og som bare noen få har! Samarbeider og jakter alltid på lag med deg. Hun er vant til harde dager både under trening og jakt, høst som vinter. Det er felt utrolig mye fugl på jakt for Tici helt siden hun var ung! Jakter mye både i fjellet og på skogen med henne. Hun har også en sterk god personlighet som gjør lite vesen av seg i det daglige. Er et ”matvrak” uten like. Tici har i mange år gjort det veldig godt på jaktprøver med flere store premier og titler både på høyfjell og skog.


Min kjære Tici begynte i september 2006 å jakte i de evige jaktmarker. Du jakter helt sikkert fortsatt som en gudinne! Det føltes vannvittig tungt og trist når du måtte forlate meg og begynne på den jakten. Men jeg vet at ingen jakter så bra som deg, og at du har det som best når du er på jakt! Jeg er deg evig takknemlig og veldig glad for at jeg fikk være sammen med deg i over 10 år! Du var noe helt eget for meg, og du vil for alltid være det for meg! Kommer aldri til å få noen igjen som var som deg! Vi hadde det helt fantastisk og jeg kommer aldri til å glemme deg og den du var! Jeg er deg evig takknemlig! Tusen tusen takk for alt du ga meg!!!

 

Tici's premier på jaktprøver:

 • 1 x 1 UK Høyfjell
 • 1 x 2 UK Høyfjell
 • 1 x 3 UK Høyfjell
 • 1 x 1 AK m/ÆP Skog
 • 2 x 1 AK Høyfjell (vinter & høst)
 • 6 x 2 AK Høyfjell
 • 2 x 2 AK Skog
 • 3 x 3 AK Høyfjell
 • 1 x 3 AK Skog
 • Norgesmester lag høyfjell Kongsvold 2001
 • 3VK Høyfjellspokalløpet (28 poeng, nest beste hund på vinnerlaget)
 • 2 x 1 VK Høyfjell
 • 1 x 2 VK Høyfjell NM semi
 • 2 x 2 VK Høyfjell
 • 2 x 3 VK Høyfjell NM kvalik
 • 1 x 3 VK Høyfjell
 • 2 x 4 VK Høyfjell
 • 1 x 5 VK Høyfjell

 

Titler / vandrepremier / annet:

 • Finalist NM Høyfjell 2003
 • Vinner NM Lag høyfjell 2001
 • Norsk Jaktchampion (ble dette høsten 2001)
 • 33 Jaktchampionatpoeng
 • Årets kombinerthund NGK 2001
 • Årets skogsfuglhund NGK 2001
 • Nr.3 årets hund NGK 2001
 • Vinner Knut Helgesen's Minnepremie – Beste hund Holleia 2001
 • Godkjent Elitehund i NGK 2001
 • Godkjent avlstispe i NGK 2001
 • Vinner Topptreff Sør 1998
 • Vinner av Aug. og Viola Stephansens Vandrepremie Topptreff Sør 1998

 

Tici's premieringsprosent på jaktprøver:

 • UK: 23,53%
 • AK: 34,09%
 • VK: 17,65%
 • Totalt: 23,62%
 • Gj.snitt for rasen er 17,5%

 

Tici's resultater på utstilling:

 • 1 JK, 1 JKK
 • 2 JK
 • 2 AUK
 • 1 AK, 2 VK (se kritikk nedenfor)
 • 2 AK

Hokksund - 28.05.00 - Utstilling - 1 AK - 2 VK
Under middels stor, god type, godt rase/kjønnspreg. Bra hode, vennlig uttrykk, bra hals og kropp, velvinklet, hvit brystflekk ellers gode farger og tegninger. Bra poter, gode bevegelser og godt gemytt.

 

Premierte kullsøsken av Tici:

Kombinasjonen som Tici er etter ble gjort to ganger. Til sammen ble det 21 valper på de to kullene. Så langt jeg kjenner til er 11 av disse startet på jaktprøve, 10 av dem er jaktprøvepremiert og 5 av dem har første premie. Følgende fire hunder har 1UK: Tici, Gyda, Lucky, Tina. Også fire hunder som har 1AK: Tici, Gyda, Tina og Nikita. Mens både Tici og Tina også har 1VK.

 

Jaktprøvekritikker:

Messlingen – 21.03.04 – Høyfjell – 2 SKL
Mot Clara: Venatici tar straks føringen i slippet og beholder denne. Clara finnes i stand, på ordre går hun behersket frem uten å presentere fugl. Blir senere borte. Det meldes stand på Venatici og hun observeres langt ute på en flanke. På ordre reises friskt ryper og hun er komplett rolig i oppflukt og skudd. Det utredes og hun apporterer utlagt fugl korrekt. Venatici over Clara som fremdeles er borte.

Mot Moje: Venatici tar innledningsvis føringen i slippet. Hun blåses inn, noe Moje utnytter behendig og fester en stilfull stand rett foran oss. Venatici kommer til og sekunderer. På ordre reises Moje villig rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Apporterer utlagt fugl korrekt. Moje over Venatici.

Mot Moje: Moje tar straks føringen i slippet som han beholder. Han finnes i stand, når fører kommer til går han villig frem uten å presentere fugl. Moje over Venatici. Venatici får i dag 2 premie SKL.

Kongsvold – 04.10.03 – Høyfjell – 2 VK NM Semi-Finale
Mot Falk: Begge jakter meget godt. Falk vinner slippet pga. bedre plan. Mot Boss: Begge fortsetter meget godt. Venatici finnes i stand, reiser presist og villig enkeltrype. Rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer. Venatici over Boss. Finale mot Era: Begge fortsatt energisk. Era vinner slippet. Venatici får 2 premie VK NM Semi Finale.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: 6 Søksbredde: 3, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Tici gjorde en bra figur i finalen og var blant de åtte hundene som var med til siste runde. Kom dessverre ikke i fugl denne dagen.

Kongsvold – 03.10.03 – Høyfjell – 3 VK NM Kvalik
Tim mot Venatici: Venatici starter i stor fart, god aksjon med god kontakt. Venatici fester stand, fugl letter presist foran og til side. Det skytes og Venatici er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Venatici over Tim. Venatici mot Orthia: Orthia tar straks føringen og beholder den slippet ut. Venatici går fortsatt godt men søket skjemmes noe av markeringer og stopper hvor hun må hjelpes i gang. Orthia over Venatici. Venatici tildeles 3 premie VK NM Kvalik.

Jaktlyst: 4, Fart: 4, Stil: 5, Selvst.: 6 Søksbredde: 3, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Hemsedal – 08.03.03 - Høyfjell - 4 VK
Mot Basse: Begge starter noe forsiktig, Venatici går seg godt opp, stand uten resultat. Venatici vinner slippet. Mot Fang: Begge starter forsiktig med sterke markeringer. Senere finnes Venatici i stand. Da fører er på vei frem, letter en stor flokk med ryper. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok. Venatici over Fang. Får i dag sin 4 premie VK.

Jaktlyst: 4, Fart: 4, Stil: 4, Selvst.: 6 Søksbredde: 3, Reviering: 5, Samarbeid: 4

Hemsedal - 23.08.02 - Høyfjell - 3 VK
Venatici mot Orthia: Begge med høyt klassenivå. Orthia med bedre terrengdekning. Venatici blir litt ensidig. Mot Zorba: Fortsetter godt, tar straks føringen. Har sjans på fugl og respekterer. Senere stand, når fører kommer til letter fugl. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder, men fugl letter, rolig. Apporterer greit. 3 premie VK.

Jaktlyst: 5, Fart: 4, Stil: 4, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Holleia - 10.11.01 - Skog - 1 AK m/ÆP
Tici går et meget godt skogsfuglsøk i et vanskelig terreng. Med/sidevind, mye kvist og kupert. Dekker allikevel terrenget meget godt. Har stand, villig frem uten at fugl sees. Senere i åpent terreng viser Tici oss et klassesøk. Dekker terrenget på beste måte i god kontakt. Blir borte i tett skog, det fløytes og Tici kommer og viser seg, følger oss så ut i avanse til stand. Reiser villig og presist orrhane. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Denne fremragende hund tildeles 1 premie AK med Ærespremie.

Jaktlyst: 6, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: - Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Trysil - 01.09.01 - Høyfjell - 1 AK
Venatici går et overbevisende søk gjennom hele dagen. Har fart, systematikk, samarbeidsevne - kort sagt alt det som en klassehund skal ha. Tar fast stand, går villig frem og fester ny stand for kull. Reiser djervt og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. Viser senere ro for fugl som letter. Apportbevis vist. Får sin 1 premie AK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 6, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Nøsen - 26.08.01 - Høyfjell - 1 VK
Venatici mot Mac: Begge går meget stort og får med seg mye terreng i medvind. Venatici dekker anvist terreng bedre en Mac. Finnes i stand på slutten av slippet, går villig fram på kommando, ingen fugl. Derfor vinner Mac slippet. Venatici mot Ferchar: Fortsetter å gå glimrende i medvind. Stand langt ute. Reiser djervt, rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer. Mot King: Slår King klart i søk. Venatici får 1 premie VK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Hemsedal - 24.08.01 - Høyfjell - 2 VK
1 slipp: Åsa - Venatici: Åsa starter best, men Venatici overtar føringen og beholder den. Venatici tar stand, går villig på uten å presentere fugl. Venatici over Åsa. 2 slipp: Marco - Venatici: Venatici går fortsatt meget godt og fører slippet. Stand, Venatici reiser villig i flere etapper presist rypekull. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. 3 slipp: Venatici - Trøbbel: Begge går meget godt og veksler om føringen. Begge støkker rype og respekterer. Under utredning fester Trøbbel stand og fugl letter presist foran og Trøbbel er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. Trøbbel over Venatici. Venatici får 2 premie VK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 6, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Tydalen - 23.03.01 - Høyfjell - 5 VK
Mot Pan: Går meget stort og mot slutten noe åpent. Pan over Venatici. Mot Tell: Går fortsatt meget godt. Tar stand langt ute. Fugl letter, men hun holder standen. Når fører kommer til letter fugl rett foran henne. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. Får i dag 5.pr. VK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 5, Samarbeid: 4

Sjodalen - 09.09.00 - Høyfjell - 1 VK
Mot Pontus. Begge starter bra bra med Pontus i føringa. Moderer seg senere noe. Pontus støkker rype. Venatici trekker an og fester stand lenger oppe i terrenget. Går villig på, ny stand, følger på fot rype som beiner unna og letter. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok. Fugl letter under utredning. Venatici over Pontus. Mot Jeppe. Jeppe jakter godt og fører slippet. Venatici jakter fornuftig, slår ned i vinden og fester stand. Rype letter. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Mot Tara. Begge jakter godt og settes likt. Venatici vinner i dag og får 1. premie VK.

Jaktlyst: 4, Fart: 4, Stil: 4, Selvst.: 6 Søksbredde: 3, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Trømborg - 22.08.00 - Skog - 2 AK
Venatici går et godt søk i beste fart og stil. Dekker det anviste terreng i god kontakt. Stand, fugl letter når fører og dommer kommer til. Det skytes og Venatici roes på kommando. Utreder og apporterer greit og får i dag 2 premie AK.

Jaktlyst: 5, Fart: 4, Stil: 4, Selvst.: - Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Trømborg - 21.08.00 - Skog - 2 AK
Går et meget godt søk i beste fart, stil og aksjon. Dekker terrenget godt i god kontakt. Fugl letter i området Venatici befinner seg, uten at situasjonen kan bedømmes. Senere stand, fugl letter når fører og dommer kommer til. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Apporterer greit. Fortsetter senere sitt meget gode søk. En meget god hund som i dag ikke fikk vist reising og får derfor sin fortjente 2 premie AK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: - Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Rolf Sevendals Minneløp - 08.04.00 - Høyfjell - 2 AK
Venatici starter i stor fart, lett fin aksjon og stil. Legger opp til et stort og velanlagt søk. Utnytter terreng og vind fint. Kaster seg inn i stand, går villig frem på kommando uten å presentere fugl. Senere ny stand, går på uten resultat. God kontakt med fører. 2. slipp: fortsetter friskt, noen kraftige markeringer, fortsetter, finnes i stand, makker sekunderer. Venatici går villig frem på kommando, ny stand, fugl letter rett foran og hun er rolig i oppflukt og skudd. Utreder fint. 3 slipp: som før, stand, rype letter til side, rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. En solid hund som dessverre ikke får vist reising, og får da en 2 premie AK.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 5, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Ålen - 01.04.00 - Høyfjell - 4 VK
Venatici mot Ulle. Begge søker energisk. Begge tar stand og begge er rolig i oppflukt og skudd. Venatici apporterer greit. Senere har Venatici to ganger stand uten resultat. Ulle over Venatici. Venatici mot Ares. Venatici søker godt. Stand, går villig fram på ordre og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Venatici over Ares. Venatici mot Rocco. Begge søker godt. Venatici over Rocco.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 4, Selvst.: 6 Søksbredde: 5, Reviering: 5, Samarbeid: 4

Rjukan - 05.03.00 - Høyfjell - 1 AK
Tici avsøker terrenget i store vel anlagte slag i god kontakt med fører. Viser oss i åpent terreng et glimrende søk. Stand, reiser djervt, rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. Senere ny stand, blir kraftig provosert av makker, justerer seg, ny stand, rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. Holder koken i tungt terreng dagen ut. En glimrende jakthund som i dag har tatt vare på sine sjanser. En hund vi med glede gir 1. premie AK. Apportbevis forelagt.

Jaktlyst: 5, Fart: 5, Stil: 4, Selvst.: 6 Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4

Haglebu 8.03.97 - Høyfjell - 1 UK
Starter et godt søk og dekker terrenget fornuftig. Stil og fart er bra. God kontakt. Stand går villig frem og reiser fugl, rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere finnes Tici i stand langt ute. Reiser djervt og presist på ordre, rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. En tiltalende unghund som i dag får 1 premie UK.

Jaktlyst: 5, Fart: 4, Stil: 5, Selvst.: 6, Søksbredde: 4, Reviering: 4, Samarbeid: 4


s5 logo

Søndre Eggevei 4
3404 Lier

 
922 64 939